«Дa, мы гoлoсoвaлu!»: Пoльшa дeпoртyє сiм’ю yкрaїнcькuх сеnарaтuстiв, які вiддaлu cвiй гoлoс за…

Польське Управління з питань іноземців не визнало заяву про надання міжнародного захисту для сім’ї з Донбасу, яка голосувала за відокремлення від України. Про це повідомляє польське видання “Gazeta Wyborcza“.

“Наталія та Андрій Шокотови вже понад два роки намагаються влаштувати своє життя у Варшаві. Хоч вони втікали з регіону, охопленого війною, польські службовці відмовляють їм право надати статус біженця”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що родина втекли з Донбасу у червні 2015 року.

“Над нашим будинком літали бомби… У нас двоє дітей. Ми вирішили, що ми переїжджаємо до Польщі”, – прокоментували у сім’ї.

Так, Наталя, Андрій та їхні діти – семирічна Катерина та п’ятирічний Максим – жили у Варшаві майже три роки.

Зокрема, Наталія повідомила, що голосувала за відокремлення Донбасу.

“Так, ми голосували за відокремленням Донбасу від України, але не за війну. Ніхто нам не сказав, що це так виглядатиме”, – підкреслила вона.

У свою чергу, родина побоюється, що  через підтримку сепаратизму, в Україні їм загрожує ув’язнення.

За даними польського Управління з питань іноземців, “навчання дітей у польській школі, їхня інтеграція з польською культурою та середовищем не можуть бути підставою для легалізації перебування їхніх батьків”.

Водночас сім’я написала ще одне звернення, однак у разі відмови їм загрожує депортація.

Крім того, управління звинуватили Наталію, що жінка приховала факт, що її батьки є росіянами.

Наголошується, що після повернення на територію України сім’ї ніщо не буде загрожувати.

Нагадаємо, 3 березня спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що створені Росією окупаційні утворення “ДНР” та “ЛНР” на Донбасі мають бути ліквідованими, оскільки не відповідають Конституції України. За словами спецпредставника Держдепартаменту США, ці утворення були створені Росією, щоб замаскувати її роль та зміцнити триваючий конфлікт на Донбасі.

«Дa, мы гoлoсoвaлu!»: Пoльшa дeпoртyє сiм’ю yкрaїнcькuх сеnарaтuстiв, які вiддaлu cвiй гoлoс за…