Їдять з підлоги, як собаки: шокуючі деталі життя хворих у психоневрологічному інтернаті

У Дніпропетровській області в Стародобровільському психоневрологічному інтернаті знущаються над пацієнтами і утримують їх у жахливих умовах.

У міністерстві соціальної політики вже відреагували на це.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив адвокат Олег Григор’єв, який відвідував цю установу з моніторинговим візитом.

За його словами, у коридорах на холодній підлозі лежать хворі і їдять з підлоги, як собаки.

Повз них снують інші підопічні, чий одяг в екскрементах і які чекають по кілька годин, поки аж дві санітарки нагодують 47 лежачих хворих, більшість з них не можуть себе самостійно обслужити,– описує адвокат жахливі умови утримання пацієнтів.

За його словами, більшість пацієнтів зганяють у маленькі кімнати, де вони, сидячи на підлозі або на лавках, цілий день дивляться телевізор. Ніяких програм реабілітації або соціалізації немає, заявив адвокат. Також ніхто не проводить медичну діагностику.

З 300 підопічних втекли 17 осіб. Санітарки, не дивлячись на заборону використання гамівних сорочок, замінюють їх підручними засобами і на свій розсуд вирішують, кого садити за грати і пов’язувати.

Але найбільш шокуючим стало те, що в цьому інтернаті група підопічних встановила контроль і гвалтує та б’є інших хворих. Адміністрація закриває на це очі,– розповідає Олег Григор’єв.

Як реагує влада на жахливі умови утримання пацієнтів

Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль повідомив, що дізнався про порушення в інтернаті зі ЗМІ і почав з’ясовувати обставини.

За його словами, вже зараз на території Стародобровольського психоневрологічного інтернату працюють правоохоронні органи, які встановлюють факти і скоро дадуть об’єктивну оцінку подій.

Він зазначив, що місцева влада створить тимчасову обласну комісію, яка займатиметься ситуацією з інтернатом. Заступник міністра додав, що раніше ніяких скарг з цього інтернату не надходило.

Вчора інформаційний простір сколихнула новина про те, що в одному з інтернатних закладів Дніпропетровщини підопічних…

Gepostet von Oleh Koval am Freitag, 6. Dezember 2019

Їдять з підлоги, як собаки: шокуючі деталі життя хворих у психоневрологічному інтернаті