Розповіла усю правду! Фаріон жорстко пройшлась по батьку Зеленського (ВІДЕО)

Екс-нардеп від ВО “Свобода”, мовознавець Ірина Фаріон назвала батька Зеленського “ідіотом” і побажала йому “похоронитись у землю”

Екс-народний депутат України від ВО “Свобода”, мовознавець Ірина Фаріон жорстко пройшлась по батьку президента Зеленського через крайнє його інтерв’ю, де Олександр Зеленський назвав людей, які розчарувались у його синові, біомасою. Про це йдеться у відео на сторінці Ірини Фаріон, пише Четверта студія.

Фаріон відзначає, що батька Зеленського обтяжує державна мова і додає, що у жодній країні світу батько президента не зміг би дозволити собі сказати таке про державну мову.

“Приносить мені студент статтю українською, я беру і коректую її. Читати я не можу з однієї причини: немає жодної технічної нормальної книжки українською мовою. Як мені читати. Навіщо мені у 71 рік обтяжувати себе якимись труднощами”, – нагадує Фаріон відповідь батька Зеленського на запитання про мову.

Екс-нардеп Фаріон у своєму відео назвала Олександра Зеленського ідіотом та побажала вчити або українську мову, або закопатись у землю.

“Панове, чи можете ви собі уявити, коли батько президента каже, що його обтяжує державна мова. Відповідаю батькові президента: слухай ти, нещастя, не обтяжуй українську землю своїм тілом, або зайду у цю землю вже, або збери валізи і гибани туди, звідки ти на цю землю прийшов.

Ти живеш на українській землі, жереш український хліб, споживаєш український продукт, забруднюєш собою атмосферу, і не здатен вивчити мову Бандери і Тараса Шевченка? Та ти ідіот. Коли ти народився у 1948 році українська наука вже мала термінологічні словники практично у всіх галузях”, – наголосила Фаріон.

Вона також розповіла про те, що ще з 1917 року в Україні уже видавались словники із перекладами з “москальської мови” й навіть назвала перелік цих словників.

Джерело

Розповіла усю правду! Фаріон жорстко пройшлась по батьку Зеленського (ВІДЕО)