0сь і вcе! Сьогодні суд відпустив для обміну «беркутівців», які вбuлu Небесну Сотню (Фото)

Київський апеляційний суд відпустив з-під варти екс-бійців спецпідрозділу «Беркут» Олега Янишевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, підозрюваних в розстрілах Небесної Сотні.

Скандальне рішення було прийнято на засіданні 28 грудня в рамках підготовки до обміну полоненими між Україною і Росією

Під час процесу стало відомо про те, що генеральний прокурор України Руслан Рябошапка замінив групу прокурорів у рамках резонансної справи по екс-беркутівців. Після цього Олексій Донський, Ігор Земсков, Яніс Симонов і Денис Іванов покинули зал суду.

Симонов зазначив, що про постанову про заміну дізнався тільки 28 грудня, а Донський вибачився перед боку потерпілих та суду. «Перед тим, як покинути зал, ми б хотіли вибачитися перед потерпілими і судом за цю ситуацію і сказати, що нам за все це дуже-дуже соромно. Дякую », – сказав він.

Крім того, сторона звинувачення зачитала вимогу генерального прокурора Руслана Рябошапки про зміну запобіжного заходу, оскільки всі фігуранти гучної розслідування включені в списки на обмін.

Нагадаємо, так звана «омбудсмен ДНР» Дар’я Морозова заявляла, що сім’ї колишніх спецназівців «Беркута», а також фігурантів справи про події 2 травня в Одесі нібито самостійно попросили терористів «ДНР», щоб ті включили згаданих осіб до списків на обмін полоненими.

Як повідомляв OBOZREVATEL

0сь і вcе! Сьогодні суд відпустив для обміну «беркутівців», які вбuлu Небесну Сотню (Фото)