Приrоломшлива історія однієї дівчини, яку варто прочитати кожному! Вона врятує чиєсь життя

Писати про це не хотіла, але люди старші та розумні порадили це зробити.

Це історія, що шокує, яку варто прочитати кожному, тепер я в цьому впевнена. Вона коштувала життя одному з її учасників. І вона може врятувати чиєсь життя.

Минулої середи я їхала в університет. Як завжди, запізнюючись, як зазвичай, заткнувши вуха бадьорою музикою і розмірковуючи про майбутні екзамени, стоячи в переповненому вагоні, ритмічно посмикуючи однією кінцівкою в такт пісні й звично притримуючи кишеню, в якому лежав телефон, розглядала людей навколо.

Поруч стояли двоє хлопців, тітка в шубі й літня людина в добротному пальті, хутряній шапці та з блискучим кашне на шиї. Власне, дивилася я на його кашне, розмірковуючи про те, який же це несмак. А ще він не дуже твердо стояв на ногах. Вірніше, практично не стояв.

Вийнявши навушники, я стала прислухатися, що говорять про нього хлопчини, ті жартували на тему «середина дня, а вже п’яний в ЗЮЗЮ». Вирішивши, що таки людина в кашне дійсно п’яна, я заткнула вуха, почала згадувати свою бурхливу молодість і задумалась. Адже, випивши стільки, що не можеш стояти, ти будеш виділяти певний аромат (сморід), який не забити жуйками, зубною пастою та одеколоном.

Від людини в кашне не пахло зовсім. Це було дивно.

З вагона ми вийшли разом. Він, похитуючись і мало не падаючи, пішов в сторону переходу на іншу гілку. Я зваживши, чи зможу я не думати весь день про те, що могла допомогти п’яному уникнути падіння під поїзд, але пройшла повз …

… чортихнувся про себе, але підійшла до нього і запитала, чи все в порядку. Людина відповіла – і це було страшно. Тому що вона ПЕРЕПЛУТАЛА СКЛАДИ В СЛОВАХ, зрозумівши по моєму обличчю, що щось не так, він злякано на мене подивився.

Згадавши в соц. мережах опис ознак інсульту, я з завмиранням серця попросила його посміхнутися. Прохання було дивне, мені довелося його вмовляти: «Ну, будь ласка, посміхніться! Красива молода дівчина просить Вас про усмішку – невже ви не посміхнетеся?» Він спробував посміхнутися.

Посмішка розтягнулася на півобличчя. ЦЕ БУВ ІНСУЛЬТ!

Що було далі? Далі я поклала його на лавку. Далі я дзвонила у швидку. Далі я, перекрикуючи гул поїздів, лаялася з оператором швидкої, тому що мені роздратованим голосом продиктували п’ятизначний номер – «Це лікарі метрополітену, туди й дзвоніть». Не витримала! Висловила їй своє обурення, сенс якого зводився до того, що у мене на колінах помирає людина, дзвонити з метро шумно, і взагалі ЦЕ ВАША РОБОТА, домоглася того, що мені сказали «не хвилюйтеся, бригада виїжджає».

Далі були 20 хвилин, які я не забуду ніколи.

З лежачою поряд людиною, яка була блідою, зеленіла – помирала на моїх очах. З людьми, які проходили повз, яких я благала підійти хоча б до тітоньки в будці ескалатора і сказати, що тут відбувається, або привести поліцейського. І які або просто проходили повз, або зупинялися, говорили «дівчина, мені ніколи» і йшли. Потім приїхала швидка. Чоловіка швидко повантажили на носилки та … кошмар продовжився.

Я розумію – годину пік. Всі спізнюються. Всім ніколи. Але ким треба бути, щоб НЕ ПРОПУСКАТИ ЛІКАРІВ З НОСИЛКАМИ, НА ЯКИХ ЛЕЖИТЬ БІЛА, ЯК ПРОСТИРАДЛО ЛЮДИНА ??? Тобто, це риторичне питання. Потрібно бути БЕЗДУШНИМ натовпом.

Через пару годин мені подзвонив хлопчик з бригади, який взяв мій номер, і сказав, що чоловік помер в машині на під’їзді до лікарні – занадто довго він чекав допомоги та не дочекався. Я навіть не знаю, як його звали.

Але тепер я знаю страшну, жахливу річ – я можу померти на очах кількох сотень людей, і ніхто не зупиниться. Мене не стане – але ВОНИ НЕ СПІЗНЯТЬСЯ. І розраховувати можна тільки на себе, і трохи на Бога.

І ще – я не зареклася писати в соц. мережі всілякі заклики тощо. АЛЕ, БУДЬ ЛАСКА! Відривайтеся іноді від своїх думок і дивіться по сторонах. Будь ласка, навіть якщо вам здається, що людина поруч з вами п’яна, псих, неадекват, не бійтеся підійти та подивитися уважніше, чи точно це алкоголь, наркотики, психічне захворювання. Максимум поганого, що може з вами трапитися – вас пошлють якомога далі.

АЛЕ ЦЕ НЕ ТАК СТРАШНО! А, може, ви врятуєте людині життя ??? Або, хоча б, дасте йому шанс за це життя поборотися …

І ще … У вас займе всього одну хвилину прочитати наступне … Нейрохірурги кажуть, що якщо вони протягом 3 годин встигають до жертви інсульту, то наслідки нападу можуть бути усунені. Трюк полягає в тому, щоб розпізнати та діагностувати інсульт і приступити до лікування в перші 3 години – що, звичайно, не просто.

Як розпізнати інсульт: Існують 4 кроки, щоб розпізнавати перші ознаки інсульту:

  • попроси людину посміхнутися (він не зможе це зробити нормально);
  • попроси сказати просте речення (напр. «Сьогодні гарна погода»);
  • попроси підняти обидві руки (не зможе або тільки частково зможе підняти);
  • попроси висунути язик (якщо язик викривлений, повернений – це теж ознака).

Якщо проблеми виникнуть навіть з одним з цих завдань – телефонуй в невідкладну допомогу та описуй симптоми через телефон. Один кардіолог сказав, що, розіславши це повідомлення як мінімум 10 адресатам, можна бути впевненим, що чиєсь життя – а може і ваше – буде врятоване.

Источник: www.slovech.co

Приrоломшлива історія однієї дівчини, яку варто прочитати кожному! Вона врятує чиєсь життя