Щo цe, як нe знyщaння з людeй? “Нафтогаз” з 1 лютого вcтaнoвuв нoвy, знaчнo бiльшy цiнy нa гaз для нaсeлeння.

У лютому ціна газу виросте майже на 9%

НАК “Нафтогаз України” встановив оптову ціну на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших споживачів за ПСО у січні 2020 року на рівні 4,65 грн за кубометр. Про це повідомляє прес-служба НАК.

Як зазначили в прес-службі, ціна не включає ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами.

Таким чином, у порівнянні з груднем 2019 роки (4,277 грн за кубометр) ціна виросла на 9%.

Нова ціна розрахована “Нафтогазом” відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року. Оптова ціна “Нафтогазу” відповідає рівню імпортного паритету. За новою методикою, ціна на поточний місяць визначатиметься згідно з фактичними біржовими торгами, які відбувалися з 1 по 22 число цього місяця. Компанія публікуватиме ціну на поточний місяць протягом кількох робочих днів після 22 числа.

Нагадаємо відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року, вартість газу для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК “Нафтогаз України” постачає газ в межах спеціальних обов’язків (ПСО), визначається за новою формулою.

Джерело

Щo цe, як нe знyщaння з людeй? “Нафтогаз” з 1 лютого вcтaнoвuв нoвy, знaчнo бiльшy цiнy нa гaз для нaсeлeння.