Знайомтесь! Це суддя, яка випустила на волю нелюда, який забuв до смерті 2-річну дитину. І це ще не все…

Жахлива історія. Суддя Шевченківського суду Києва Олена Мєлєшак умовно-достроково звільнила колишнього працівника МВС, засудженого за побиття до смерті дворічної дитини своєї співмешканки.

Аргументи судді: засуджений зарекомендував себе позитивно, до того ж відбув більше 2/3 покарання. Насправді він відсидів 3,5 з 10 років, однак суддя врахувала закон Савченко. Цікаво, що прокурор та представник СІЗО (у в’язниці він так і не сидів) вважали за можливим звільнити засудженого умовно-достроково.

Суддя Мєлєшак нам відома давно. Вона є суддею Майдану, бо безпідставно позбавила права керування учасника автопробігу до Межигір’я Януковича. Вища рада правосуддя визнала, що суддя допустила порушення, але залишила Мєлєшак на посаді. Окрім того, суддя Мєлєшак входила в колегію, яка розглядала справу Мартиненка. Мало того, що суд слухав цю справу повільно, так ще й затягнув з передачею в Антикорсуд.

Суддя разом із чоловіком проживає у службовій квартирі в Києві площею 141 квадрат, але є питання до статків родичів. Як пишуть колеги з Prosud, мати судді, яка спеціалізувалася на торгівлі продуктами у Авдіївці Донецької області, у 2013 році придбала квартиру в Києві площею 107 квадратів. У 2017 році мати судді купила чотири земельні ділянки в Київській області.

Донька судді Наталія у 2018 році придбала Mercedes-Benz V 250 2014 року випуску, вартість якого починається від $40 тисяч. Донедавна дочка судді працювала головним спеціалістом Інспекції з питань захисту прав споживачів у Донецькій області та не мала навіть житла. Звідки у матері та дочок доходи для придбання такого майна – неясно.

Вища кваліфкомісія суддів, яка перевіряла Мєлєшак, не змогла ухвалити ріщення і оголосила перерву. Тепер ВРП блокує перезавантаження ВККС, а ми отримуємо ось такі, м’яко кажучи, сумнівні рішення від відмазаних ними суддів.

Окремо дякуємо адвокатці Ксенії Проконовій та виданню Судовий репортер, які написали про цю історію.

Центр Протидії Корупції

Джерело

Знайомтесь! Це суддя, яка випустила на волю нелюда, який забuв до смерті 2-річну дитину. І це ще не все…