Люди віддають останнє, щоб оплатити ці платіжки: Якщо не знuзитетe людям тaрuфu – знeсyть нас! Зeлeнcькuй нaкaзaв нeraйнo.. (Відео)

Президент України Володимир Зеленський зібрав на банковій термінову нараду, де висунув чиновникам низку вимог , одна з яких була зниження тарифів в платіжках для укарїнців, про які він говорив ще минулого року. Розмова вийшла доволі напруженою і на підвищених тонах. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента в п’ятницю, 31 січня.

У зустрічі взяли участь прем’єр Олексій Гончарук, керівники профільних міністерств, голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, керівник ОП Андрій Богдан і його заступники.

Зеленський нагадав, що питання тарифів на послуги теплопостачання, а також реалізація заходів з енергоефективності, які допоможуть зменшити витрати громадян на комунальні послуги, обговорювалися на засіданні Ради розвитку громад і територій в грудні минулого року.

Заслухав звіт про зменшення сум у грудневих платіжках за теплопостачання. Завдання номер один – отримати пояснення від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей, де для зниження нарахувань із незрозумілих мені причин не було зроблено нічого. Завдання номер два – вирівняти зниження до 25-30% в усіх областях країни.

Gepostet von Володимир Зеленський am Samstag, 1. Februar 2020

Крім того, президент заслухав інформацію про те, які кроки були зроблені для зменшення вартості послуг і зниження енергоспоживання за минулий час.

Олексій Гончарук зазначив, що уряд, зі свого боку, зробив усе можливе для виконання доручення президента. За його словами, за грудень споживачам було нараховано до сплати на 5-35% менше в залежності від міста і регіону.

Загалом 143 підприємства в 120 містах прийняли рішення про зниження тарифу, і дуже значний відсоток людей в країні отримали реальне зменшення рахунків у грудні. Ми продовжуємо працювати з обласними держадміністраціями, і в січні очікуємо, що більше підприємств зможуть долучитися до цього процесу”, – повідомив він.

Учасники зустрічі погодилися, що основний запас зменшення вартості тепла для населення не в зниженні цін на газ, а в проведенні ефективної термомодернізації будівель і реалізації заходів з енергоефективності в житловому фонді.

Люди віддають останнє, щоб оплатити ці платіжки: Якщо не знuзитетe людям тaрuфu – знeсyть нас! Зeлeнcькuй нaкaзaв нeraйнo.. (Відео)