Гoтoвi дo шoкy? Укрaїнцiв зaлuшaть бeз грoшa: У Зеленського вводять новий пoдaтoк нa зaрплaтy. Вiдтeпeр, якщо ви…

Днями стало відомо про те, що, народні депутати запропонували реформу, яка передбачає, що з українців збираються по-новому стягувати ПДФО. Про це пишуть засоби масової інформації, посилаючись на слова фахівців.

Таким чином, повідомляється, що з громадян, які отримують високі зарплати, можуть зняти більше податків. Однак, торкнеться це саме тієї частини суми, яка буде перевищувати закладений кордон. Олександр Дубинський з політичної сили «Слуга народу», запропонував даний законопроект в кінці січня, і заявив, що це буде «справедлива» шкала.

Як відомо, в нашій країні вже кілька років існує єдина ставка ПДФО, розмір якої 18%. І дана ставка ніяким чином не залежить від суми доходу, яка була отримана платником податків.

І, наприклад, якщо один співробітник будь-якого підприємства отримує зарплату за місяць в розмірі так званої «мінімалки», а другий вже суму в кілька десятків разів вище, то вони обидва будуть платити фіксовану ставку 18%.

А ось в законопроекті, який запропонував Олександр Дубинський, сказано про те, що фіксовану ставку приберуть, і прив’яжуть до розміру зарплати. Тобто, чим більше людині виплачують за місяць грошей, тим більше він платить податків країні.

Тільки в 6 країнах Європейського Союзу встановлена ​​фіксована ставка, інші ж платять ПДФО виходячи з розмірів платні.

Фахівці стверджують, що це не зовсім допоможе Україні. А все тому що, в нашій країні більше 93% громадян заробляють менше 20 тисяч гривень. І тому, це їх не торкнеться. А по-друге, це може привести до ще більших проблем. А все тому що, зарплат в конвертах стане набагато більше, і державних бюджет України втратить значну частину грошей.

Джерело

Гoтoвi дo шoкy? Укрaїнцiв зaлuшaть бeз грoшa: У Зеленського вводять новий пoдaтoк нa зaрплaтy. Вiдтeпeр, якщо ви…