“Я бaчy, щo cитyацiя вихoдить з-пiд кoнтрoлю і вирiшив…”: Прeзидeнт України Зеленський oгoлoсив пpо…

Президент Володимир Зеленський закликає суспільство не панікувати через евакуйованих українців і іноземців з китайського міста Ухань, де спалахнула епідемія коронавируса, і проявити людяність і терпіння.

Джерело:  Facebook -сторінка президента

Пряма мова:  «Все, хто піднявся на борт, в задовільному стані. Вони здорові, але повинні пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів.

Евакуйовані будуть жити в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований і переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Протягом двох тижнів це буде, напевно, найбільш об’єкт, що охороняється в країні. Співчуваю нашим евакуйованим, тому що знаю, що таке знаходитися під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніше, ніж у президента.

Тобто бактеріологічної небезпеки немає. Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми – українці. Кожен з нас. Включаючи тих, хто опинився в Ухані під час епідемії.

Коли Франція евакуювала людей з Ухань і їх привезли в одне з міст, реакція у жителів цього міста була одна: вони дбали про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився в складній ситуації. Навіть в Казахстані, коли наш літак з Ухань сіл на дозаправку і доставив казахстанського громадянина, не було ніяких протестів і блокувань. Навпаки, все дякували і раділи, що людина нарешті вдома.

На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією.

Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не кращу сторону нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти

Українець завжди залишається українцем. Тимчасове перебування в Ухані або еміграція в Канаду робить його чужим для своєї країни ».

Літак з громадянами України та громадянами інших країн вже приземлився в Україні. Спочатку його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправитися і полетить в аеропорт в Харкові.

«Активісти» і навіжені по всій країні почали перекривати траси, нападати на поліцію, палити шини, перекривати лікарні і калічити один одного.

Всьому виною 45 громадян України, яких евакуювали з Китаю.

До цього з Китаю прилетіло сотні тисяч людей всього за останній місяць, але тупувате стадо протестує проти 45 громадян України, яких наказав евакуювати особисто Президент України Володимир Зеленський.

За 500 гривень на годину і партійний наказ від Тимошенко, Порошенко і Медвечука, люди почали калічити один одного.

Це наочний приклад того, як нам далеко до цивілізації і цивілізованого суспільства.

Три партії і пару тисяч активістів на зарплати розхитали всю країну і найстрашніше калічать один одного за 500 гривень на годину.

“Я бaчy, щo cитyацiя вихoдить з-пiд кoнтрoлю і вирiшив…”: Прeзидeнт України Зеленський oгoлoсив пpо…