ЩОЙНО! До «Борисполя» прилетів літак з понад 200 українцями із Іспанії. Деталі!

Попередньо в жодного пасажира явних ознак захворювання немає.

Під вечір суботи, 21 березня, в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» приземлився літак із 216 громадянами України, яких евакуювали з Іспанії через стрімке поширення нового коронавірусу COVID-19.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

«Прикордонники та медпрацівники аеропорту «Бориспіль» провели українцям температурний скринінг та забір матеріалів на експрес-тести на наявність коронавірусу.

Кожен заповнив картку, де залишив свої дані для лікарів. За результатами аналізу, осіб з хворобою не виявлено. Усі громадяни України пропущені на територію держави за встановленим порядком», — зазначили в МВС.

Зазначимо, від 16 березня Україна не пускає на територію країни іноземців. А від 17 березня скасовані всі міжнародні регулярні пасажирські рейси автобусів, поїздів та літаків. Від 18 березня скасовані всі міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень — від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в’їзду до міста.

Джерело

ЩОЙНО! До «Борисполя» прилетів літак з понад 200 українцями із Іспанії. Деталі!