“Сидіть вдома! Ситуація не контрольована!”: Український медик жорстко висловився про порушників карантину. Люди наївні!

Лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії Закарпатської обласної лікарні Василь Шерегій, який тиждень провів з хворими COVID-19, закликав українців дотримуватися вимог карантину і залишатися вдома.

За його словами, зараз ситуація з поширенням вірусу в країні неконтрольована, а люди наївні.

“Не дай Бог вам бути серед тих пацієнтів, яких ми зараз лікуємо. Їм зараз страшно, адже більшість з них навіть не розуміють, як могли заразитися. Це зараз не контролюється”, – запевнив він.

Медик підкреслив, що інфекція всередині країни поширюється дуже швидко. До того ж зараз все рідше зустрічаються випадки, коли пацієнти повідомляють, що підхопили вірус, тому що контактували з ким-то, хто приїхав з-за кордону.

Шерегий додав, мовляв, не розуміє, як люди можуть говорити, що їм не під силу посидіти вдома на карантині. Зокрема, на тлі того, що медики постійно знаходяться в небезпечних умовах і не скаржаться.

“Коли люди думають, що все це жарти, то вони дуже наївні. Тому, якщо ви хоч трохи поважаєте медперсонал і самих себе, будь ласка, не піддавайте ризику їх, себе і своїх близьких. Адже є багато тих, кому через чиєїсь то дурниці і безвідповідальності доводиться ризикувати власним життям “, – підсумував він.

Джерело

“Сидіть вдома! Ситуація не контрольована!”: Український медик жорстко висловився про порушників карантину. Люди наївні!