Молодий Отець з Волині власноруч закреслив слово «Українська» і поверх нього написав «Російська»

Отець Іван Сидор, якого ми знаємо як дзвонаря із Михайлівського золотоверхого собору, котрий у 2013 році спасав від беркутівців наших студентів і скликав киян рятувати Майдан, висловився з приводу афіші анонсу Всеношних Богослужінь на Великдень.

Іван Сидор, який є кандидатом наук з богослов’я, священником столичного храму на честь Святого благовірного князя Ярослава Мудрого (Мала, Тепла Софія) і головним редактором журналу «Помісна Церква» прореагував на оголошення часу Пасхальних трансляцій.

«Не розумію, чому Московський Патріархат досі іменується як «Українська Православна Церква». Та й до 2007 року не цурались назви УПЦ МП», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

«Не розумію, чому Московський Патріархат досі іменується як «Українська Православна Церква». Та й до 2007 року не цурались назви УПЦ МП».

І продемонстрував фото афіші, на якій слово «Українська» закреслено, натомість написано «Російська».

Серед коментарів під постом процитуємо доволі красномовний: «Якщо вони змінять назву, втратять частину прихожан (не всі підуть в російську церкву, а так церква українська – «какая раз ница»), а це – гроші».

За матеріалами сайту Точка відліку

Молодий Отець з Волині власноруч закреслив слово «Українська» і поверх нього написав «Російська»