А оcь тeпeр нікому не до cмiхy! Вранці в Україні пoчaлaсь nанiкa: Саакашвілі зробив зyхвaлy заяву про домовленості з Зеленським

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що президент України Володимир Зеленський скоро оголосить, яку посаду він займе в Україні.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24.

«Я думаю, що про це сам президент оголосить в найближчий день. Я дійсно мав консультації з ним і з адміністрацією президента, з різними підрозділами, так само, як з різними парламентськими лідерами », – сказав Саакашвілі.

Саакашвілі заявив, що його кандидатуру обговорюють, тому що чиновники розуміють, що «халява закінчилася».

«Ви колись бачили, щоб якусь кандидатуру в Україні так обговорювали на будь-яку посаду за останній навіть не рік, а роки, як було зі мною? Це пов’язано з тим, що дуже багато митників, податківців, керівників різних відомств на різних рівнях смертельно перелякалися. Вони розуміють, що буде Саакашвілі – халява закінчилася », – сказав він.

За словами екс-президента Грузії, у понеділок, 4 травня він зустрівся і провів консультації з віце-прем’єром – міністром цифровий трансформації Михайлом Федоровим

Політик повідомляв, що має намір займатися налагодженням співпраці з Міжнародним валютним фондом і допомогою малому і середньому бізнесу.

У свою чергу колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив

«Саакашвілі – яскравий реформатор. Я думаю, що, до речі, такі речі, як приватизація, дерегулювання значно прискорилися б. У нього багато енергії – він точно не сидів би склавши руки, точно голосно критикував би корупцію. Я думаю, що в зв’язку з тим, що останнім часом все частіше лунають корупційні історії та скандали і команду президента звинувачують в цьому, з цієї точки зору логічно поява такої яскравої фігури. Я думаю, що в тому числі з цієї причини кандидатура пана Саакашвілі з’явилася », – сказав він.

За словами екс-прем’єра, Саакашвілі – «людина конфліктна, він не боїться конфліктувати, що створює для багатьох навколо дискомфорт»

«Тому тут є плюси, очевидно, і мінуси. Він – такий собі «криголам». Він точно намагався по цілому ряду напрямів робити реформи. І це точно позитив », – пояснив Гончарук.

Саакашвілі на посаду віце-прем’єра повинна була призначити Верховна Рада. Він провів зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигаль, а також фракціями Слуга народу і Голос. За різними даними, в парламенті немає достатньо голосів для призначення Саакашвілі. Відповідну постанову навіть не було зареєстровано в Раді.

А оcь тeпeр нікому не до cмiхy! Вранці в Україні пoчaлaсь nанiкa: Саакашвілі зробив зyхвaлy заяву про домовленості з Зеленським