Молодим мамам збільшать розмір допомоги на дитину?

Володимира Зеленського попросили збільшити розмір виплат матерям. На сьогоднішній день в українському уряді виділяють не так багато коштів для того, щоб забезпечити матеріальною допомогою всіх матерів, які доглядають за маленькою дитиною. Тому українського президента Володимира Зеленського попросили збільшити соціальні виплати всім матерям, у яких є дитина до трьох років.

Відповідна петиція опублікована на офіційному сайті президента України.

Сьогодні карантин вибив з колії всіх українських громадян, які змушені вже два місяці жити по-іншому. Відомо, що в період карантину всі навчальні та вищі заклади закрилися, тому діти змушені залишатися вдома і вчитися дистанційно. Але також закрилися на карантин всі дошкільні заклади, тобто, дитячі сади, тому українські матері повинні перебувати вдома і доглядати за своїми дітьми.

Вони постійно зізнаються, що дуже важко сидіти з дітьми вдома, не виходячи практично на вулицю. Вони постійно влаштовують дебош і тріпають нерви, тому витримати таке практично нереально, не кажучи вже про те, що виплати на дітей просто схожі на жарт. Для того, щоб доглядати за маленькими дітьми, їм потрібно купувати необхідну їжу, одяг і так далі. А розмір виплат від держави настільки мізерний, що вижити на нього практично нереально.

Тому на офіційному сайті українського президента з’явилася петиція від Мар’яни Мендрук, в якій вона просить Володимира Зеленського збільшити розмір виплат. Вона звернулася до українського гаранта для того, щоб він розглянув цю петицію і вніс її в дію, як можна швидше. За її словами, допомога українським матерям по догляду за дитиною, вік якого ще не досяг трьох років, це “знущання над матерями, які виховують дітей”.

Саме з цієї причини вона запропонувала підняти виплати для українських матерів, які доглядають за дитиною, віком до трьох, як мінімум, до 2 тисяч гривень. В кінці вона висловила надію, що президент розгляне петицію, а матері в декретній відпустці підтримають її. Варто зауважити, що петиція вже набрала 441 голос, а потрібно всього набрати 25 тисяч голосів.

Молодим мамам збільшать розмір допомоги на дитину?