Докерувалися! В українських дітей які поверталися з Польщі до України прикордонники вимагали хабара!

Як мого сина привітали з днем народження на митниці в Ягодині. У сина завтра день народження. Він повертається з Польщі в Україну. Він студент і йому 19. Він трохи назбирав грошей , ми з чоловіком додали на розмитнення і купив у Польщі стареньке Пежо -малолітражку 2003 року за 1200 долярів.

З Любліна взяв у супутниці ще 2 дівчат -студенток і скинулись на дорогу на пальне. В Ягодині на кордоні українські прикордонники почали вимагати зелену карту. Син показав документи , що заплатив 35 тисяч авансу за розмитнення і що зелену карту йому не потрібно.

«Не їбе», сказали яготинські прикордонники, або давай щось рішай або зараз поставимо в сторону і будемо шукати поки не знайдемо і не повернемо тебе в Польщу.

Діти вигребли усі гроші, які в них були. На троїх нашкребли з дріб»язком 160 гривень. Прикордоник дріб’язком дітей -студентів погребував і перебравши усі купюри, відібрав собі 120 гривень. Сорок гривень по гривні- дві і дріб’язок віддав.

Син каже, там стоїть спеціальна коробочка, в яку усі , хто переїжджає кордон , кидає по 200 гривень.

«Вас вітає Україна!» було написано за в»їзді. Каже син , звучало як насмішка. Бо вперше в житті сину довелось «дати лапувку».

Таїса Гайда

Докерувалися! В українських дітей які поверталися з Польщі до України прикордонники вимагали хабара!