Нардеп від “Слуги” і “Соратник” Зеленського програв у карти 100 тисяч доларів. ЗМІ опублікували розписку

Нардеп від партії “Слуга народу” Андрій Герус програв у карти і тепер має великий доларовий борг. Жодних змін в електронну декларацію депутат за шість років не вносив.

Кілька днів тому Telegram-канал UA Baza Bot розмістив оголошення про те, що починає продаж даних прав українців.

Користувачі в Facebook перевірили дані і припускають, що вони могли потрапити до шахраїв з програми «Дія», в якому можна зберігати цифрові варіанти своїх документів (зокрема, паспорт і права) повідомляє СТОПКОР

Саме завдяки новому Telegram-боту вдалося дізнатися про карткові борги нардепа. Бот містив пароль від старої пошти на mail.ru народного депутата Андрія Геруса. І цей пароль виявився таким самим, як і пароль від нової пошти.

У пошті вдалося знайти цікавий документ. Фотографію розписки Герус відправляв своєму юристу з питанням, чи має документ юридичну силу. Виявляється, депутат Герус винен Онопченко Сергію Вікторовичу 100 тисяч доларів в якості карткового боргу. Документ датовано 24 жовтня минулого року. Борг нардеп мав повернути до 10 травня цього року, передає “Інформатор”.

Виходить, що пошта глави Комітету з енергетики та колишнього представника президента в Кабміні весь цей час перебувала майже у відкритому доступі, його паролі “гуляли” по базах даних. Ними могли скористатися не тільки шахраї, а представники закордонних спецслужб.

Якщо інформація відповідає дійсності, то це стовідсоткова підстава для антикорупційного розслідування, яким мало б зацікавитися НАБУ.

Якщо документ справжній і Герус заплатив борг, то відповідні зміни він має внести до своєї декларації протягом десяти днів.

Та річ у тому, що у базі НАЗК є лише ОДНА декларація політика, і та за 2014 рік. Він навіть не подавав декларації кандидата на посаду перед виборами до парламенту минулого року і у Київраду 2015 року. І жодних змін у документ за шість років не вносив.

У декларації Андрія Геруса за 2014 рік, яку він подавав перебуваючи на посаді члена національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, вказано, що сума сукупного доходу декларанта становить 2,6 млн грн., а заробітна плата – 55 тисяч гривень. Також Герус задекларував майже 429 тисяч гривень дивідендів та понад два мільйони гривень доходу від відчуження цінних паперів та корпоративних прав.

Герус володіє квартирою в Києві (50,4 “квадратів”), а його сім’я – земельною ділянкою в Київській області (0,09 га) і автомобілем “Subaru Outback” 2010 року випуску. У банку він тримав 3,3 мільйона гривень, його родина – майже триста тисяч гривень. А ще політик мав 1,2 мільйона гривень кредиту.

Нардеп від “Слуги” і “Соратник” Зеленського програв у карти 100 тисяч доларів. ЗМІ опублікували розписку