Процес пішов повним ходом: Венедіктову підключили до справи Порошенка, яка здійняла резонанс – відповість за все

Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка повідомляє Корупція Інфо

Джерело: Деркач під час онлайн-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” 19 травня, пресслужба “Європейської солідарності”

Пряма мова: “Ми оприлюднимо записи телефонних розмов із голосами, схожими на голоси Петра Порошенка і Джозефа Байдена, що свідчать про факти міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні.

Ці розмови чітко показують… Україною керував Байден”.

Деталі: За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

Нардеп додав, що перша тема записів стосується отримання “$1 млрд в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції”. Ці записи, за словами Деркача, датовані 2015-2016 роками і в них йдеться про необхідність звільнення на той час генпрокурора Віктора Шокіна, “який тоді розслідував справу Burisma і вийшов на Байдена”.

Депутат стверджує, що отриманий $1 млрд був спрямований на отримання військових держзамовлень підприємствами, що мають стосунок до Порошенка.

Друга тема записів, за словами Деркача, стосується розвалу парламентської коаліції і майбутніх виборів у лютому 2016 року. Мовляв, Порошенко визнавав, що коаліції немає, але замість оголосити перевибори, як того вимагає Конституція, він дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку Кабміну.

Також, за його словами, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

Деркач додав, що передав усі “багатогодинні записи разом із заявою про держзраду, а також факти міжнародної корупції до Офісу генерального прокурора… для реєстрації кримінального провадження”.

У свою чергу в “Європейській солідарності” заявили, що оприлюднені аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.

Процес пішов повним ходом: Венедіктову підключили до справи Порошенка, яка здійняла резонанс – відповість за все