“Так швидко, що не встигли отямитись”: Алла Мазур із важливою заявою звернулася до українців (фото)

Відома українська телеведуча Алла Мазур із важливою заявою звернулася до українців.

Про це вона написала на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Не спішіть обурюватися: де наші з Тьомкою маски на цьому святі школи? Ні, це не весна 2020-го. А осінь 2019-го. Свято першого дзвінка: коли ми всі і не підозрювали, яким несподіваним вийде цей навчальний рік.

І так – я теж хочу, щоб і у вересні 20-го мій син прийшов у школу. Зустрівся з друзями і вчителями, сів за парту і включився у нормальні звичні уроки. Не по інтернету. Але підписувати петиції проти дистанційного навчання – не буду. І ось чому.

Тому що до вересня нашу країну може накрити друга хвиля епідемії. Бо радісні тьоті і дяді зараз заповнили пляжі і ресторани, переконуючи журналістів, що коронавірусу немає взагалі: його придумали! А якщо і є – то це просто як ГРВІ: перехворів – і все ок. Ці тьоті і дяді не дивляться новини. І не бачили розповіді про 30-річного спортивного киянина, якого від Ковіду не змогли врятувати ні зв’язки, ні ШВЛ, ні кращі столичні лікарі. І не бачили історії маленької 5-річної дівчинки. Яка згоріла від Ковіду буквально за два дні: так швидко, що медики не встигли отямитись. Це про те, що Ковід таки вбиває. Незалежно від віку.

Ці тьоті і дяді будуть обурюватися потім: коли лікарні, не дай Бог, переповняться хворими на двобічну пневмонію. І так, як було вже в Італії, їх нікуди буде класти. І лікарі вибиратимуть, кого ще можна врятувати. Ці тьоті і дяді зараз впевнено ведуть країну саме до такого результату. На жаль.

Тому, при всьому бажанні, щоб країна швидше повернулась до нормального життя – я НЕ БУДУ ПІДПИСУВАТИ петицію проти дистанційної освіти. Бо якщо восени нас накриє друга хвиля Ковіду – я сама не пущу сина в школу. І сама запропоную вчити його дистанційно. Бо не звикла грати його життям, та і своїм, як в російську рулетку: пронесе – не пронесе.

Але оскільки якість знань сина мене хвилює не менше, ніж інших мам – маю свої пропозиції до Міністерства освіти України. Де саме зараз думають, як зробити цю дистанційну освіту кращою. Але про це – буде інший пост)”, – написала Мазур.

“Так швидко, що не встигли отямитись”: Алла Мазур із важливою заявою звернулася до українців (фото)