Висловив співчуття! Володимир Зеленський звернувся до українців. “5 загиблих”

Володимир Зеленський звернувся до українців.

Щиро співчуваю родинам, які втратили рідних і близьких через страшну пожежу на Луганщині. Зараз є інформація про п’ятьох загиблих.

Кожна сім’я, що залишилася без житла, отримає 300 тисяч гривень компенсації, а кожному постраждалому буде виділено по 20 тисяч гривень на підтримку. На загиблих неодмінно передбачимо окремі виплати.

А зараз робитимемо все, щоб якомога швидше розселити людей і ліквідувати наслідки лиха.

Сьогодні вранці, 8 липня, президент України Володимир Зеленський змінив напрямок і прилетів з робочим візитом до Луганської області замість Чернівецької. Він оцінив масштаби пожеж в області та доручив опрацювати питання компенсації постраждалим жителям, а також родичам загиблих.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, відео оприлюднено на сторінці в Facebook.

“З приводу компенсації – зараз йде засідання уряду паралельно. Треба зрозуміти, скільки потрібно (коштів на компенсації – Ред.). Те, що я зараз почув пропозицію, що треба швидко 50 мільйонів – вони є в Кабміні – перерахувати, щоб допомогти людям. найголовніше, умови, в яких вони живуть. Пропозиції, які надали мені колеги, – 300 тисяч гривень, щоб людина могла тут купити такий же будинок (як втратила – Ред.) “, – сказав Зеленський.

Джерело

Висловив співчуття! Володимир Зеленський звернувся до українців. “5 загиблих”