Путін той самий Гітлер! З ним не можна панькатись! Василенко жорстко розкритикував владу

Надзвичайний та повноважний посол Володимир Василенко вважає, що вся політика Росії по відношенню до України має кінцевою метою знищення держави Україна і української нації

«Тут говорили, що метою Росії є втягнення України у нову імперію. Це – проміжна мета. Ви повинні знати і пам’ятати, що російська владна еліта, підтримувана російським суспільством, вважає Україну екзистенційним ворогом. І остаточною метою політики Росії є знищення української нації, української незалежної держави і взагалі України, як геополітичної реальності», — зазначив посол.

На його думку, треба бути реалістами і називати речі своїми іменами, як в питаннях Донбасу, так і в інших аспектах відносин з Росією. «Нема конфлікту на Донбасі. Є збройна агресія Росії проти всієї України, яка почалася 20 лютого 2014 року, і яка триває досі, і буде тривати, поки Росія буде окуповувати українські території. Нема ніяких бойовиків – там продовжуються активні збройні дії, є і регулярні збройні формування Російської Федерації… Нема ніяких «ЛНР» і «ДНР» — це окупаційні структури Російської Федерації», — підкреслив Василенко.

Він також вважає, що міжнародні партнери України, зокрема Франція і Німеччина у мінському процесі мають виходити з того, що Росія є агресором, і враховуючи це, а також норми міжнародного права, забезпечувати виконання вимог України і виплату відшкодувань з боку РФ.

Україна повинна сама демонструвати волю до перемоги та чинити ефективну відсіч агресору. Тільки у такому разі в світі буде більше розуміння позиції України та шансів на допомогу від дружніх держав.

Таку заяву зробив дипломат, екс-уповноважений України в Міжнародному Суді ООН під час розгляду справи Румунія проти України Володимир Василенко у коментарі журналу «Країна»

За його словами, найбільшими друзями України є насамперед США та Велика Британія, а також більшість держав НАТО та ЄС.

Він зазначив, що завдання дипломатів – довести реальний стан того, що відбувається, щоб не думали, за російською риторикою, що на Донбасі – внутрішній конфлікт.

«Наша дипломатія працює не досить ефективно. Тому в багатьох країнах побутує думка, що війна на лише Донбасі – внутрішній конфлікт. Надзавдання дипломатії України – переконати світову спільноту в дійсному стані речей», – сказав він.

Дипломат порівняв Путіна з Гітлером і підкреслив, що «панькатися» не можна. Тільки тоді його можна зупинити.

«Створити антипутінську коаліцію на зразок тієї, що протистояла Гітлеру. З ним довго панькались, як із Путіним, робили поступки. Це закінчилося Другою світовою війною і колосальними людськими та матеріальними жертвами. Щоб попередити повторення аналогічної катастрофи, необхідно зараз тиснути на Москву. Росія чинить злочини не тільки проти України, а й проти інших держави. Погрожує ядерною світу зброєю. Для протидії протиправній поведінці Росії необхідна міжнародна співпраця», – наголошує він.

Василенко також додав, що союзники і партнери – це дуже добре для нашої держави, але Україна повинна спиратися на власні сили й дати відсіч по всіх фронтах агресору. Тільки тоді друзі допоможуть.

«Демонструватимемо волю до перемоги, чинитимемо ефективну відсіч агресору – у світі буде більше розуміння позиції України та шансів на допомогу від дружніх держав та міжнародних організацій. Модернізація України та її збройних сил наближатиме її до Північноатлантичного альянсу. Україні це дуже потрібно. Зможемо робити суттєвий внесок у міжнародну безпеку – будемо бажаним партнером для НАТО та станемо повноправним членом Альянсу», – резюмував дипломат.

Джерело

Путін той самий Гітлер! З ним не можна панькатись! Василенко жорстко розкритикував владу