«До Кaтерини ІІ Росії тaм не було!» Генерaл СШA постaвив Путінa нa місце

У США заявили, що РФ не має жодних підстав вважати окупований Крим своїм, адже до цариці Катерини II ніякої Росії не існувало.

Про це в інтерв’ю «Апострофу» повідомив колишній командувач військами США в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес.

«Абсолютно фальшиві претензії Росії на Крим і південь України неприйнятні, адже до Катерини II там Росії і не було. Особливо, у світлі того, що Росія використовує силу з метою зміни суверенних міжнародно визнаних кордонів», – зазначив він.

Генерал додав, що в Чорному морі НАТО потрібно розширюватися, щоб ефективно протистояти Росії.

«Три натовських члени в регіоні – Туреччина, Румунія і Болгарія – підтримують український суверенітет, але цього недостатньо для ефективної протидії Росії. Альянс працює в регіоні – і не тільки у військовій, але і в дипломатичній та економічній сферах», – заявив Ходжес.

При цьому військовий пояснив, що за умовами міжнародних конвенцій, дуже обмежена кількість натовських кораблів може перебувати в акваторії Чорного моря.

«Тому доводиться розробляти альтернативні механізми стримування Росії і приділяти більше уваги союзникам НАТО, особливо Туреччини. Адже вона є тією точкою, де перетинаються європейський, чорноморський і близькосхідний напрямки стратегії НАТО. Альянсу доводиться брати це до уваги і враховувати турецькі інтереси», – підсумував він .

Джерело

«До Кaтерини ІІ Росії тaм не було!» Генерaл СШA постaвив Путінa нa місце