Скриньки АН- 26 розшифровано! Cтрaшнi фaкти оприлюднено, це почула вся країна. Зеленський в шoцi

В ході розслідування авіакатастрофи Ан-26, яка сталася 25 вересня в Харківській області і забрала життя 26 осіб, було виявлено наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів в цілому.

Про це в Facebook повідомив голова урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи віцепрем’єр Олег Уруський.

За його словами, 6 жовтня він відвідав військову частину А4104, де заслухав доповідь глав трьох підкомісій з розслідування авіакатастрофи – авіаційної, льотної та технічної.

“На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлений трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст переговорів, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів. Встановлено технічну причину позаштатної роботи лівого двигуна і спрацьовування датчика падіння тиску по “ІКМ” (вимірювач крутного моменту). Це відбулося в результаті відмови в роботі одного з блоків системи управління двигуна “, – повідомив Уруський.

Також він заявив, що мали місце порушення в організації польотів і у виконанні польотних завдань. Урядова комісія продовжує розслідувати причини авіакатастрофи.

У свою чергу Міністерство оборони України планує завершити власне службове розслідування 12 жовтня, його матеріали будуть передані до військових комісаріатів та, орієнтовно, після 15 жовтня планується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський нагородив медаллю “За військову службу Україні” 27 військових екіпажу літака Ан-26, який зазнав аварії під Чугуєвом на Харківщині 25 вересня: 26 з них – посмертно.

Також, Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою взяли участь в церемонії прощання з 18 курсантами Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сімома льотчиками, загиблими в результаті катастрофи літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області.

Скриньки АН- 26 розшифровано! Cтрaшнi фaкти оприлюднено, це почула вся країна. Зеленський в шoцi