Шoкoвaний Зеленський після оприлюднення екзитполів eкcтрeно звернувся до виборців! “Партія Зеленського з тріском провалює вибори. Провалює практично по всіх регіонах України.”

Про це він написав у соц мережах.

“Так, я чудово розумію, що наша виборча система ще далеко не ідеальна – нечисті гроші та нечесні медіаресурси, на превеликий жаль, усе ще впливають на результати. Але ж ми точно рухаємося в правильному напрямку. Кожні наступні вільні вибори – це ще один доказ того, що Україна назавжди вільна.

З іншого боку, в нас завжди занадто багато передвиборчих емоцій. Ми все ще не навчилися спокійно дискутувати та слухати один одного. Шукати компроміси. Співпрацювати. І тому, коли передвиборча кампанія наближається до фінішу, втома від виборів у суспільства безмежна. Якщо сьогодні запитати в людей на вулицях, що вони думають про вибори, більшість українців відверто скаже: та швидше б усе це закінчилося! Хочемо тиші і… правди. Відповідальності. Щирості. Ось, до речі, чого й досі бракує в нашій великій політиці.

Вірю, що українці сформують відповідальну та ефективну місцеву владу. Обіцяю співпрацю на умовах чесності та щирості між центральною владою та місцевими представниками.

І пам’ятаймо: ми – вільні й ми маємо право самостійно обирати свій шлях. Україна – це ти!”

Натомість відомий український політолог Андрій Смолій прокоментував дані екзит-полів:

“Узагальнюючи результати – партія Зеленського з тріском провалює вибори. Провалює практично по всіх регіонах України.

Від Львова, де вони ймовірно взагалі не проходять до Києва, де «слуги» мають нищівні 9%. Від Вінниці, де ті д 9% до Харкова, де заледве отримують 12%.

Це результат брехні та фарсу, скандалів та піару, тупих роликів та політичних переслідувань. Все що робив Зеленський протягом цих півтора року – це відверте фарисейство та знущання над країною. Результат не забарився.

Звісно, сумно за результати ОПЗЖ та «місцевих» проросійських сил, проте все ж бачимо що очевидним переможцем є Європейська солідарність, яка заходив в усіх облради та міськради країни з достойними результатами.

Країна все ж має шанс. І в Києві, і у Львові, і у Дніпрі і багато де. Далі – ймовірно дострокові парламентські. Монолітність «слуг» знищена. Монобільшості не існує. Коломойський та Медведчук все більше наступають на Зеленського. Далі вибір за українським народом.” – пише Смолій у своєму Фейсбук.

Шoкoвaний Зеленський після оприлюднення екзитполів eкcтрeно звернувся до виборців! “Партія Зеленського з тріском провалює вибори. Провалює практично по всіх регіонах України.”