Тільки що! Зеленський переміг – суддя в шoцi. Хaлeпa – вже ніщо не допоможе. Він зробив це сам

Друзі, за останні кілька днів про главу конституційного суду України Олександра Тупицького стало відомо буквально Всім, пише на своїй сторінці у Фейсбук – Михайло Шнайдер.

Подаємо слова в оригіналі:

Але є деякі деталі, які чомусь залишилися за Кадром.І зараз ми виправимо цей недолік.Почнемо з того, що Олександр Миколайович живе в шикарному будинку в Кончі-Заспі.Крім того, наш “Герой” володіє величезним котеджем під Ялтою, 216-метровою елітною квартирою в самому центрі Києва і новеньким джипом BMW X6. Ще Олександр Миколайович отримує зарплату, в розмірі. 246 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА МІСЯЦЬ.Вражає, не правда ж?

Ось саме так “Скромно” і зі смаком, живуть судді нашого “вельмишановного” конституційного Суду. Відверто кажучи, в жодній цивілізованій країні світу, таке в принципі НЕМОЖЛИВО.Адже про яке верховенство закону і конституції може йти мова, коли правосуддя вершать мільйонери і мільярдери.Хоча я щиро сподіваюся, що президент все-таки зможе навести порядок з нашими суддями і нашою судовою системою.І відповідати за свої вчинки, справи і справи доведеться абсолютно ВСІМ, починаючи від простого районного судді і закінчуючи суддями того самого, знаменитого конституційного Суду.

В свою чергу, екс-нардеп Борислав Береза, пише:

Вітаю! В нас є суддя, який відверто порушив закон. Так суддя КСУ, Сергій Сас, через ZN.UA звернувся до українців та показав проект рішення щодо тлумачення земельных статей Конституції. Здивований тим, що суддя так грубо порушує закон.

Закон о КС – стаття 24, п.2. Суддя Конституційного Суду за межами обговорення справи при її розгляді в Суді не надає жодних пояснень щодо суті справ, які перебувають у провадженні Суду.

Фактично після подібного можна визнавати факт знищення правосуддя. Суддя порушує закон і таємницю нарадчої кімнати і через газету запитує у народу не поб’ють чи його за таке рішення. Нафіга нам той суддя, який боїться приймати рішення згідно Конституції та відверто порушує закон? Хто йому повинен відповісти? Водій таксі, блогер з фейсбуку або фітоняшка? Завіса! Це вже не криза, а катастрофа. – резюмував він.

Варто зазначити, що у Конституційному суді зареєстрували заяву народних депутатів із закликом до суддів добровільно скласти повноваження.

“У Конституційному суді України зареєстровано заяву народних депутатів України”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі політсили “Слуга народу” повідомили, що 4 листопада до суду передали заяву, підписану 226 народними депутатами, в якій просять суддів КСУ скласти свої повноваження.

Як деталізують нардепи, заява стосується не всіх суддів, а тільки 11, які, власне, підтримали скандальне рішення про скасування антикорупційної реформи і зокрема електронного декларування.

У разі якщо вони не складуть повноваження, зазначив глава фракції Арахамія, у депутатів є низка законодавчих ініціатив. Всі вони мають одну мету – фактично запобігти подальшим рішенням КС, які “можуть повністю зруйнувати антикорупційну незалежну інфраструктуру”.

За матеріалами

Тільки що! Зеленський переміг – суддя в шoцi. Хaлeпa – вже ніщо не допоможе. Він зробив це сам