“Чорт за спиною!” Мосійчук випалила – просто у прямому ефірі, Шуфрич зблід: важливий заклик. Країна гуде…

Ведуча суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу” Наталія Мосейчук у прямому ефірі закликала народного депутата від “Опозиційної платформи – за життя” Нестора Шуфрича до моральних цінностей. Також ведуча нагадала нардепу цитату із твору Миколи Гоголя: “”Не треба тому чорта шукати, у кого чорт за спиною сидить”.

Так, Шуфрич розкритикував законопроєкт президента Володимира Зеленського про розпуск Конституційного суду, який ухвалив скандальне рішення про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

“По-іншому я не можу оцінити дії людини (Зеленського. – Ред.), акторську діяльність якого я любив, дійсно був його фаном. Але те, що він сьогодні робить… Я не можу мовчати. Ви знаєте, я хочу порадити Володимиру Олександровичу. Володимире Олександровичу, Ви любите фільми. Перегляньте “Слугу народу” – особливо першу і другу частини. І подивіться ще раз фільм “Хрещений батько”, коли Віто Корлеоне помирає і каже своєму синові: “Той, хто прийде з переговорами, той зрадник”. Так ось, той, хто порадив президенту підійти в такий спосіб, той зрадник України. Та людина повинна бути виявлена і ми повинні залучити її до відповідальності. Тому що ми не знаємо, що наступного разу вона порадить президенту, який, чесно кажучи, не зовсім розбирається в конституційному праві”, – заявив нардеп.

Водночас Мосейчук відреагувала на його слова цитатою письменника Миколи Гоголя.

“Несторе Івановичу, я б тут, що називається, закликала до певних моральних цінностей Вас, якщо вони у Вас є. І нагадала б Вам слова Миколи Васильовича Гоголя: “Не треба тому чорта шукати, у кого чорт за спиною сидить”, – сказала ведуча ток-шоу.

“Цитувати Гоголя, приводити його цитату до ситуації, пов’язаною у цьому випадку зі мною – це Ваше право. Як громадянин, як голова комітету з питань свободи слова, я поважаю і буду захищати це Ваше право. Але Ви знаєте, оцінку мені і моїм товаришам дав у минулому український народ”, – відповів Шуфрич.

Мосейчук запитала нардепа: “А чому Ви прив’язуєте Миколу Васильовича Гоголя до Ваших товаришів? Він би про вас щось інше написав, якби він знав”.

Своєю чергою, Шуфрич зазначив, що “за результатами виборів він нас визнав домінуючою політичною силою в Україні”.

“І це зараз доведено: перемога в дев’яти регіонах, представництво в 17 регіонах України. Друге місце, зокрема, наш кандидат отримав у Києві, що багато для кого розставило крапки над “і”. Вони (виборці. – Ред.), мабуть, теж бачили чортенят за нашою спиною, тому що Гоголя читають і поважають всі. Але, мабуть, ті “ангели”, які були намальовані представниками інших політичних сил і владою, виявилися їм менш симпатичними, ніж добре зрозуміла їм стара політична сила, за якої люди пам’ятають, що жили краще, – і це факт”, – зазначив нардеп.

Мосейчук відповіла йому: “Янголів серед вас немає, я Вам скажу як людина, яка з вами усіма працює дуже довго. Тому про янголів давайте просто не згадувати”.

Джерело:korupciya.com

“Чорт за спиною!” Мосійчук випалила – просто у прямому ефірі, Шуфрич зблід: важливий заклик. Країна гуде…