«Вакансій у нас повно – санітари, різноробочі, сторожі…» Заступниця Степанова порадила підприємцям і бізнесменам влаштуватись на роботу в лікарню. ВІДЕО

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що українським підприємцям, які виступають проти карантину вихідного дня, варто трохи попрацювати в медустановах. Можливо, так вони почнуть дотримуватися рішення уряду.

Про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак під час брифінгу 16 листопада, який транслювався онлайн на YouTube-каналі Кабміну (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Чиновниця припустила, що власники малого бізнесу, які перебувають на вимушеному простої, можуть стати корисними у сфері охорони здоров’я України. Адже, за її словами, в лікарнях сьогодні особливо не вистачає економістів, бухгалтерів, слюсарів та інших техпрацівників.

«Парад непокори карантину вихідного дня багато в чому можна пояснити позицією мерів міст, які про рейтинг дбають більше, ніж про здоров’я містян…

Але давайте разом зміцнювати медицину… потрібні сильні та здорові робочі руки», – сказала Микичак, закликавши підприємців у такий спосіб допомогти МОЗ закрити вакансії.

Також заступниця голови відомства здоров’я наголосила, що рішення про продовження обмежень, які повинні діяти в суботу та неділю, у країні ухвалять після 30 листопада – коли буде видно епідеміологічну картину щодо захворюваності українців на COVID-19.

Джерело

«Вакансій у нас повно – санітари, різноробочі, сторожі…» Заступниця Степанова порадила підприємцям і бізнесменам влаштуватись на роботу в лікарню. ВІДЕО