Щойно! Зеленський втрутився – після скандалу під стінами Ради. Термінова нарада. Президент покладе край!

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що Володимир Зеленський втрутився в ситуацію з протестами громадян під Верховною Радою, які незадоволені рішенням по закону про ФОПи.

Сьогодні, 18 листопада, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що Володимир Зеленський втрутився в ситуацію з протестами громадян під Верховною Радою, які незадоволені рішенням по закону про ФОПи.

Відзначається, що ОП збере нараду з питання ФОПів і займеться модеруванням даного питання.

Подоляк запевнив, Зеленський не розуміє, чому нардепи не змогли за півроку пояснити нову систему по касових апаратах.

Він вважає, що Офіс президента зуміє розібратися в даному питанні, вислухати пропозиції сторін і розробити єдиний план, за яким будуть рухатися підприємці і держава. Подоляк підкреслює, що дане питання занадто затягнулося і політики починають спекулювати навколо нього.

Раніше повідомлялося, що деякі народні депутати і журналісти залишали будівлю Верховної Ради через підземні коридори, що ведуть до будівель навпроти Парламенту. Це відбувалося під час протестів під Верховною Радою. Під час протестів відбулися зіткнення протестуючих з поліцією.

Нагадаємо, Верховна Рада знову не змогла відтермінувати обов’язкове застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій) для підприємців-спрощенців.

“За” проєкт закону проголосували лише 17 депутатів, тоді як “проти” – 228.

Як заявили голови опозиційних фракцій, після того, як минулого тижня документ відправили на повторне перше читання, зміст проєкту закону фактично був спотворений. У цьому вони звинуватили голову податкового комітету Данила Гетманцева, депутата від Слуги народу.

Дехто з депутатів навіть закликав звільнити його з посади голови комітету. Насправді ж запропонована комітетом редакція проєкту закону передбачала відтермінування РРО для ФОПів, що не входять до так званої “ризикової групи,” до 2022 року.

Джерело

Щойно! Зеленський втрутився – після скандалу під стінами Ради. Термінова нарада. Президент покладе край!