На ніч! Шокуюче зізнання – у Зеленського злили все: другий термін. Українці не чекали – потрібно відновлювати

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив про те, що чинний президент України Володимир Зеленський може піти на другий термін. Це пов’язано з неможливістю “відновити країну” за одну каденцію.

Про це чиновник сказав під час довгого інтерв’ю головному редактору видання “Гордон” і дружині Дмитра Гордона Олесі Бацман. Запис бесіди опублікована на її YouTube-каналі.

Бацман нагадала слова Зеленського на останній великій пресконференції: тоді він сказав, що переглянув свою передвиборчу обіцянку відбути на вищому посту тільки один термін. Вона поцікавилася, чи обговорював співрозмовник із Зеленським питання про другий термін.

“Якщо у президента буде таке рішення, він про це скаже. Так, на прес-конференції він дійсно сказав, що одного терміну мало з об’єктивних причин, а не через те, що він вирішив йти на другий термін. Дійсно, для того, щоб відновити країну, одного терміну мало. Це невеликий період, тому що його об’єктивно недостатньо. Ми про це не говоримо, тому що у нас на обговорення другого терміну президентських виборів зараз немає часу “, – відповів Тимошенко.

Також він не виключив, що Зеленський може скласти з себе обов’язки достроково.

“У будь-якому випадку, якщо президент вважатиме за потрібне піти, він, мабуть, скаже про це народу. Я не бачу такої ситуації поки в принципі, тому що президент дійсно хоче зробити країну іншою, розвиненою. Але таке питання зараз взагалі не варте”, – зазначив заступник Єрмака.

Також варто відзначити, що Тимошенко заявив, що Україна рухається до досягнення миру на Донбасі, хоча не так швидко як хотілося б.

“У президента Зеленського є своє бачення, яким чином якомога швидше прийти до миру. Ми до цього йдемо. Не так швидко як всім цього хочеться, і не так швидко як ми хотіли. Але воно таки не розсмокчеться”, – сказав Тимошенко.

Він додав, що розкривати мирний план дій не можна, тому що тоді втрачається сенс зустрічатися в рамках саміту “Нормандської четвірки”.

“Якщо ти вийшов до нації і сказав:” Я їду ось з цим “, – це вже в принципі не переговори, ти їх уже провів: зробив це звернення і відкрив всі карти”, – сказав Тимошенко.

Нагадаємо, в інтерв’ю британському журналістові Стівену Сакуру Володимир Зеленський відкрито визнав, що не виконав свою обіцянку встановити мир в країні й повернути захоплені території Донбасу. Більш того, за словами президента, Київ не готовий піти на виконання мінських угод в частині автономного статусу для Донбасу і проведення там виборів, до моменту передачі під контроль України східного кордону.

Джерело

На ніч! Шокуюче зізнання – у Зеленського злили все: другий термін. Українці не чекали – потрібно відновлювати