Я хотів би про це дізнатися всім в прямому ефірі: Петро Порошенко щoйнo зрoбuв сeнсaцiйнy заяву (Відео)

П’ятий президент України, лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко заявив, що наприкінці 2018 року санкціонував проведення операції спецслужб із затримання найманців ПВК “Вагнер”.

Про це Порошенко зізнався в інтерв’ю 5 каналу, передає Obozrevatel.

“Я хочу наголосити, що ще наприкінці 2018 року тодішній Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко санкціонував проведення цієї операції”, – заявив він.

Лідер “ЄС” запевнив, що не дозволить винним у зриві операції уникнути відповідальності.

“Я не дам закрити, заговорити, оббрехати або вислизнути від відповідальності за скоєння злочину державної зради. Зусиллями десятків українських героїв, які мали на меті притягнути в Україну і судити тих, хто причетний до збиття літака MH17, а не судити безневинного Назарова за збиття Іл-76 з десантниками в Луганському аеропорті”, — зазначив Порошенко.

П’ятий президент додав, що судитимуть і вище посадове керівництво Росії.

“Ми маємо посадити на лаву підсудних тих, хто причетний не лише до вбивств українців безпосередньо на полі бою під час окупації (частини Донецької і Луганської областей. – Ред.), а й тих, хто був залучений до видачі злочинних наказів”, — заявив політик.

За його словами, спецоперація із затримання “вагнерівців”, на жаль, була зірвана конкретними особами.

“Я дуже наполегливо раджу створити тимчасову слідчу комісію і допитати всіх учасників процесу, а також відсторонити негайно тих, хто може впливати на об’єктивність, незалежність і чесність розслідування, яке точно буде проведено”, — підсумував Порошенко.

Я хотів би про це дізнатися всім в прямому ефірі: Петро Порошенко щoйнo зрoбuв сeнсaцiйнy заяву (Відео)