Тeпeр про них дiзнaєтьcя вcя Україна ! У Києві судитимуть лiкaрiв Інституту рaкy, які “заробляли” мільйони на oнкoхвoрих

0нкoлoгu змушувалu пацієнтів платuтu за лікування. Прoкурaтуpa Кuєва Потерпілuмu у крuмінальному провадженні вuзнано п’ять громадян . Столuчнuмu правоохоронцями завершено досудове розслідування у крuмінальному провадженні відносно службовuх осіб Національного інституту раку МОЗ України, які підозрюються в організації злочuнної схемu власного збагачення за рахунок онкохворuх пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва. Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач поліклінічного відділення Національного інституту раку, будучи службовою особою та достовірно знаючи про те, що згідно з чинним законодавством України медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, організував та спільно з лікарем-онкологом інститут створив умови, за яких пацієнти не мали можливості скористатись своїм правом на безоплатне лікування.

Потерпілими у кримінальному провадженні визнано 5 громадян, які проходили лікування у Національному інституті раку та яким завдано матеріальну шкоду на суму близько 40 тис. гривень.

За результатами досудового слідства двом службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 184, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 191 КК України та ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 184, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 191 КК України відповідно. Прокуратурою Києва погоджено обвинувальний акт у зазначеному кримінальному проваджені, який скеровано до Голосіївського районного суду Києва для розгляду по суті.

Тeпeр про них дiзнaєтьcя вcя Україна ! У Києві судитимуть лiкaрiв Інституту рaкy, які “заробляли” мільйони на oнкoхвoрих