Ш0кyючy прaвдy дізналася вcя крaїнa: Виживші у aвaрiї в Польщі рoзпoвiлu, що вiдбyлoсь нaспрaвдi – це було як..

В смертельному ДТП в Польщі з українським автобусом загинуло 5 осіб, ще 41 постраждала. За словами очевидців, поранені кричали і просили про допомогу, але ніхто з інших пасажирів не міг нічого зробити. Що сталося в момент аварії – розповіли самі пасажири.

Про це повідомляє телеканал TVN 24 .

“Адище. Люди кричали, кликали на допомогу. Нам нічим було їм допомогти”, – згадує один з учасників аварії.

Другий додає, що “поліція і медики попрацювали добре”. У рятувальній операції брали участь 30 пожежних і два вертольоти.

“Вони прибули швидко”, – відзначає він.

Спочатку служби повідомили про шість загиблих в результаті аварії, але вранці прес-секретар Підкарпатського воєводства Міхал Мельничук повідомив, що загинуло п’ять осіб.

Він також зазначив, що це число може збільшитися, так як кілька осіб перебувають у лікарнях у критичному стані. У службі швидкої допомоги розповіли, що у постраждалих – множинні травми голови, хребта, живота і кінцівок.

ДТП в Польщі з українським автобусом (фото: Agencja Gazeta / Patryk Ogorzalek)

Воєвода Підкарпаття Єва Леніарт повідомила, що налагоджений зв’язок з консульськими службами України, також прибув консул з Любліна. За її словами, потрапили в ДТП особи зараз перебувають в гуртожитку в Ярославі, вони забезпечені гарячою їжею та напоями, за ними спостерігають психологи.

“Коли буде прийнято рішення, що вони зможуть продовжити подорож і будуть готові зробити це самі, вони будуть доставлені до дорожнього переходу в Корчевій, і там, в свою чергу, на них чекатиме український автобус, який доставить їх до місця призначення”, – додала вона.

Воєвода сказав, що люди, які подорожують на автобусі, що не були організованою групою. Це був маршрутний автобус, який забирав людей з зупинок на маршруті.

“Ці люди не знали один одного”, – сказала вона.

Варто нагадати, що аварія сталася близько 2 години ночі поблизу населеного пункту кашку . Автобус з українськими номерами прямував за маршрутом Познань-Херсон. Відзначається, що всього в автобусі знаходилися 57 українців. Постраждалих доставили в медичні установи міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів і Рудна Мала.

Ш0кyючy прaвдy дізналася вcя крaїнa: Виживші у aвaрiї в Польщі рoзпoвiлu, що вiдбyлoсь нaспрaвдi – це було як..