Під Запоріжжям у будинку без опалення і світла померло немовля

У Запорізькій області помер 5-місячний хлопчик. Мертвим його виявила матір, коли прокинулася.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Запорізької області.

Учора, 10 березня, у місті Кам’янка-Дніпровська у будинку без електропостачання та опалювання помер 5-місячний хлопчик. На місце прибули правоохоронці та інспектори ювенальної поліції.

«Під час проведення огляду місця події співробітники поліції встановили, що загиблий хлопчик мешкав з матір’ю та дворічною сестрою у господарчій будівлі, яку нещодавно  винайняла 28-річна жінка, переїхавши з міста Енергодар.

Вона ніде не працювала, на обліку служби у справах дітей Кам’янка-Дніпровської територіальної громади не перебувала. Проживала родина за відсутності електропостачання  та опалення, в умовах повної антисанітарії», — коментує начальник ювенальної превенції ГУНП в Запорізькій області Ольга Зінченко.

Матір померлого хлопчика розповіла, що  того дня повернулася від сусідки, з якою пили пиво, нагодувала дитину і лягла спати.

Коли прокинулась, виявила дитину мертвою. Причину смерті хлопчика встановить судово-медична експертиза.

Дворічну дівчинку забрали до медзакладу, а її подальшу долю вирішить служба у справах дітей Кам’янсько-Дніпровської територіальної громади. 

«За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з кваліфікуючими ознаками) Кримінального кодексу України.

За результатами проведеної судово-медичної експертизи буде надана остаточна правова кваліфікація події», — розповіли у пресслужбі поліції.

Нагадаємо, що у Сумах судитимуть 30-річного чоловіка, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження своїй дитині. Він, будучи нетверезим, підкинув догори 4-місячну доньку і не спіймав.

Під Запоріжжям у будинку без опалення і світла померло немовля