Вечірня заява Пyтiнa здійняла ефект бoмбu: Глава РФ прuгрoзuв колишнім республікам СРСР: Росія ставиться до них “не просто як до сусідів”

Президент РФ Володимир Путін під час виступу 18 березня на московському стадіоні “Лужники” з нагоди сьомої річниці анексії Криму торкнувся теми територій після розвалу СРСР. За його словами, Росія відноситься до народів сусідів як братнім, але не дозволить наносити собі шкоду.

“Ми готові жити в новій геополітичній реальності. Більш того, ми розглядаємо наших нових сусідів (країни, що утворилися після розпаду СРСР, в т.ч. і Україна – Ред.) Не просто як сусідів. Ми розглядаємо народи цих країн як братські. Чи готові підставити їм плече і лікоть, щоб розвиватися далі, разом йти вперед, використовуючи наші конкурентні можливості.

А їх досить. Але ми ніколи не погодимося тільки з одним: щоб хтось дозволили собі використовувати щедрі подарунки Росії для нанесення шкоди самій РФ.

Сподіваюся це буде почуто “, – сказав глава Кремля.

Коментуючи відносини між Києвом і Москвою, Путін вважав за краще не говорити про окупацію Криму і російсько-українську війну на Донбасі. На думку глави Кремля, у російської влади виникли “розбіжності” з владою України, проте українці нібито є братнім народом для росіян.

Нагадаємо, що відносини країн опустилися до рівня війни після окупації Криму і вторгнення на Донбас російської армії в 2014 році.

У відповідь з боку Заходу на Москву були накладені економічні і фінансові санкції.

Росія всіляко відкидає окупацію Криму і Донбасу, заявляючи про громадянську війну в Україні.

Однак міжнародне співтовариство відкидає доводи Росії і стоїть на боці України. Протягом минулого місяця Захід в черговий раз  продовжив санкції проти Росії за Крим і окупацію Донбасу.

Вечірня заява Пyтiнa здійняла ефект бoмбu: Глава РФ прuгрoзuв колишнім республікам СРСР: Росія ставиться до них “не просто як до сусідів”