Щойно! $150 мільйонів допомоги, президенту вдалось: відправлять військових – захист від агресора!

Американська дипломатка відзначила, що Збройні сили України стали більш боєздатними і професійними.

Конгрес Сполучених Штатів схвалив виділення додаткових $150 млн допомоги Україні. Вони підуть на поліпшення ситуації у сфері безпеки. Про це на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, передає посольство США.

Також Крістіна Квін заявляє, що якщо буде необхідність у збільшенні кількості військовослужбовців американського контингенту в Україні, то уряд США розгляне це питання.

“Ми постійно оцінюємо ситуацію в Україні й робимо оцінку потреб з української сторони. Ми на постійній основі маємо присутність 160 військовослужбовців американського контингенту, і якщо, за нашими оцінками, потреба зміниться, і необхідно буде збільшити – ми розглядатимемо це питання”, – сказала вона на спільному брифінгу з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем під час робочої поїздки на Львівщину у п’ятницю, відповідаючи на запитання, чи не має уряд США наміру збільшити присутність підрозділів збройних сил США в Україні.

Окрім того, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ході брифінгу розповів, що США є безумовним лідером надання допомоги Україні. Допомога надається у сфері оборони та безпеки, так і в здійсненні масштабних реформ.

За його словами, розвиток стратегічного партнерства США є одним із найважливішим пріорітетом в зовнішній політиці України.

“На зміцнення цього партнерства націлений політичний діалог президентів, урядів, зовнішньополітичних відомств. Розвиток взаємодії відповідає спільним інтересам між країнами, а також інтересам Європи”, – сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що розширення військово-технічного співробітництва, міжнародні програми підготовки військових є фактором стримування агресора.

“Хочу підкреслити, що йдеться не лише про Україну, але і про захист демократичної спільноти Європи від російської агресії”, – наголосив прем’єр.

Також Шмигаль сказав, що навчання української армії на Яворівському полігоні Львівщини за участю інструкторів із Сполучених Штатів Америки наближають Україну до стандартів НАТО.

“Сьогодні відбулась вже восьма ротація інструкторів Сполучних Штатів Америки, які на Яворівському полігоні у Львівській області проводять протягом шести років, з 2015 року, навчання української армії. Це наближає нас до стандартів НАТО, це значно підвищує боєздатність Збройних Сил України, це також вчергове демонструє партнерство між нашими державами”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що Україна докладатиме зусиль, щоб подібні навчання відбувалися не лише на Яворівському полігоні, а також і в інших областях України.

Джерело

Щойно! $150 мільйонів допомоги, президенту вдалось: відправлять військових – захист від агресора!