Як зберігати курку без холодильника 12 місяців – тушонка без автоклаву

М’ясо люблять абсолютно всі. Однак, на жаль, в морозильній камері обсяг обмежений, а м’яса буває досить багато. В цьому випадку господині люблять робити тушонку. Цей рецепт, неодмінно, доведеться вам до смаку, тому що ця тушонка не тільки дуже смачна, але і проста в приготуванні.

Інгредієнти:

  • 4 кг. курячого м’яса,
  • 5 чайних ложок солі,
  • 1 ст.л. 4-х % столового оцту,
  • 4 цибулини,
  • один пучок петрушки,
  • чорний перець,
  • паприка.

Приготування:

4 кг. курячого м’яса ретельно промиваємо, потім позбавляємося від надлишків вологи. Для цього можна використовувати паперові рушники. Викладаємо курку тонким шаром на паперові рушники і чекаємо, коли вона просохне.

На 4 кг. курки додаємо 4 чайні ложки солі. Все змішуємо у великій мисці. Після цього посипаємо курку чорним перцем, паприкою. В кінці заливаємо її 4-х % оцтом. Все ретельно перемішуємо. Звичайно ж, найзручніше використовувати курячі ніжки.

Нарізаємо 4 цибулини кільцями, потім подрібнюємо один пучок петрушки. Нарізати можна не дуже дрібно. Присипаємо все однією чайною ложкою солі.

Тепер беремо сухі і чисті скляні банки об’ємом 1 л. На дно банки укладаємо цибулю з петрушкою, потім в банку відправляємо курку. Зверху також кладемо цибулю і петрушку.

Накриваємо кришками заповнені банки, щільно закручуємо. На дно каструлі викладаємо тканину або рушник, зверху ставимо підготовлені банки. Все заливаємо холодною водою. Вода повинна повністю покривати банки.

Каструлю закриваємо кришкою і на середньому вогні доводимо до кипіння. Варити необхідно протягом 5 – 6 годин на слабкому вогні. Залиште до охолодження. Тепер дістаємо банки з каструлі, ретельно витираємо рушником.

М’ясо, приготоване з закритою кришкою, виділяє свій власний сік. Після повного охолодження бульйон з м’яса стає желатиновий. При температурі не вище 10 градусів тепла тушонку можна зберігати цілий рік. За смаковими якостями ця курка просто неперевершена.

Смачного.

Як зберігати курку без холодильника 12 місяців – тушонка без автоклаву