Моркву по-корейськи готую тільки так: найсмачніший і найпростіший перевірений рецепт моркви на зиму, виходить хрустка і в міру гостренька, зберігається при кімнатній температурі

Інгредієнти:

  • Морква 5 кг
  • Сіль 2 ст. ложки (50 грам)
  • Цукор 2 ст. ложки (50 грам)
  • Коріандр свіжо мелений 3 ст. ложки
  • Паприка 1 ст. ложка
  • Куркума 1 ст. ложка
  • Карі 1 ст. ложка
  • Червоний перець гострий 2 шт
  • Часник 150 грам
  • Олія рафінована 200 мл
  • Оцет 9% 100 мл

Виходить 8 банок по 700 мл

Приготування:

1. Беру моркву, вага у очищеному вигляді 5 кг. Натираємо моркву на корейській тертці.

Перекладаємо її у велику миску. Посипаємо сіллю 50 гр, це 2 столові ложки солі великої кам’яної, і така ж кількість цукру для балансу смаку. Все добре перемішуємо руками. Відразу солимо, щоб морква дала сік і стала еластичною. Поки що відставляємо.

2. Часник 150 грам, для простоти очищення заздалегідь залийте водою. Кладемо його в чашу блендера і подрібнюємо. Якщо невеликий обсяг пропустіть часник через прес.

Два гострі перці дрібно шаткуємо разом з насінням. За такої кількості морква виходить у міру гостра. Перець беріть на свій смак.

3. Морква постояла, перемішуємо її ще раз. Вона виділила достатньо соку.

4. У центрі моркви робимо заглиблення та висипаємо червоний гострий перець. По периметру моркви розподіляємо часник.
Олію рафіновану 200 мл виливаємо в каструльку на плиті і розігріваємо, не доводячи до кипіння. Натерту моркву опускаю в олію, зашипіло – готово.

5. У центр моркви висипаємо спеції. По одній столовій ложці паприка солодка червона, куркума та карі. Три столові ложки коріандр свіжомелений.

На спеції виливаємо гарячу олію, то спеції краще віддають свої аромати. І перець втрачає свою гостроту, його аромат і гострота перейде в олію і під час їжі Ви відчуєте гостроту салату горлом. В іншому випадку від перцю горітимуть губи.

6. Все поливаємо оцтом 9% у кількості 100 мл. Все добре перемішуємо. І залишаємо маринуватися 1 годину.

7. Розкладаємо моркву по-корейськи по стерилізованих банках, щільно трамбуємо. Сік, що залишився, виливаємо в окрему ємність.
Його розливаємо по банках наприкінці, то він рівномірніше розподіляється.
З цієї кількості інгредієнтів виходить 8 банок 700 мл. Прикриваємо стерильними кришками.

8. У каструлю для стерилізації на дно укладаємо рушник та встановлюємо банки. Наливаємо теплу воду по плічка банок.
Доводимо до кипіння на максимальній потужності, потім потужність плитки зменшуємо і стерилізуємо банки 700 мл 15 хвилин з моменту закипання води.

9. Дістаємо банки з каструлі та закручуємо.
Перевертаємо банки на кришки, накриваємо теплим пледом і залишаємо до охолодження.

Така морква по-корейськи чудово зберігатися при кімнатній температурі, виходить дуже смачна, хрумка, в міру гостренька та ароматна.

Моркву по-корейськи готую тільки так: найсмачніший і найпростіший перевірений рецепт моркви на зиму, виходить хрустка і в міру гостренька, зберігається при кімнатній температурі