На пенсію в 55! Рада запустила унікальний закон. Цього чекали мільйони

Профільний комітет Ради розглянув законопроект, який передбачає вихід жінок на пенсію в 55 років Зокрема, парламентський комітет рекомендував нардепам відхилити законопроект №0972 про пенсійний вік жінок.

Про відповідне рішення комітету по завершенню розгляду оголосила нардеп від “Слуги народу” Галина Третьякова. Вчора, 29 листопада, комітет розглянув ініціативи, подані президентом Володимиром Зеленським, до закону “Про внесення змін до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування “щодо вдосконалення пенсійного забезпечення” (реєстр. №0972).

У цих пропозиціях рекомендувалося відхилити даний проект закону, який дозволяв би жінкам виходити на пенсію в 55 років. За відповідне рішення проголосувало більшість членів комітету. У той же час, на засіданні обговорювалося, що для подолання вето за документ повинні проголосувати 300 нардепів. Як відомо, цей законопроект дозволяв би до 2022 року жінкам виходити на пенсію у віці 55 років при наявності 30-річного стажу і за умови звільнення з роботи.

Джерело

На пенсію в 55! Рада запустила унікальний закон. Цього чекали мільйони