“Я не згоден”! Зеленський виступив проти головної вимоги Путіна щодо Донбасу!

Президент України Володимир Зеленський висловив незгоду з тим, що питання повернення контролю над кордоном з Росією повинен обговорюватися після проведення виборів на Донбасі, як того вимагає Кремль.

Свою позицію він озвучив в інтерв’ю французькому Le Monde, підкресливши, що послідовність цих кроків має бути зворотною.

“Це найделікатніше питання, без сумніву. Згідно з тим, що було написано в Мінських угодах у 2015 році, прикордонний контроль повинен бути відновлений після виборів. Я не згоден з такою послідовністю подій”, – зазначив глава української держави.

Коментуючи очікування від майбутньої зустрічі в “нормандському форматі”, Зеленський сказав, що саме її проведення вже сприймає як перемогу, однак про справжній успіх буде говорити, коли дипломатія матиме пріоритет над зброєю.

“Нашим пріоритетом є порятунок життів. Ми сподіваємося, що ми зможемо досягти нового обміну полоненими, але на цей раз набагато більш масового, з Росією. Календар, деталі ми можемо обговорити. Але мета полягає в тому, щоб домогтися глобального обміну для звільнення всіх українських ув’язнених”, – поділився планами президент України.

Джерело

“Я не згоден”! Зеленський виступив проти головної вимоги Путіна щодо Донбасу!