Ви тільки подивіться, що роблять польські колеги для поранених українських бійців.

Незважаючи на різні періоди в історії відносин між Україною і Польщею, зараз наші країни являються партнерами і завжди готові прийти один одному на допомогу.

Так, спільними зусиллями керівництва України і Польщі в 2015 році в м. Осек було створено рекреаційно-реабілітаційний центр «Добрий брат», який надає допомогу  військовослужбовцям, що зазнали важких поранень під час бойових дій на сході України. Центр був створений на основі власних методик та напрацювань, взявши за основу відповідні стандарти США

Так, за чотири роки існування центру «Добрий брат», який знаходиться у Республіці Польща, понад 1000 важкопоранених українців пройшли успішне лікування та повернулися додому з новими силами та можливостями. За період гібридної війни, яку розв’язала Росія, спричинивши українцям багато болю – смерть синів, каліцтва тисяч людських життів, які зараз потребують окремої роботи реабілітологів.

Рекреаційно-реабілітаційний центр спеціалізується перш за все на допомозі пацієнтам з ортопедичними і неврологічними захворюваннями, дисфункцією опорного апарату, органів слуху і зору. У середньому курс реабілітації триває 20 діб. Головним компонентом програми є індивідуальна терапія з реабілітологами.  З ранку до ночі польські фахівці знаходяться з хлопцями, слідкують за їхнім станом. Одним словом піклуються, аби кожен із поранених виконував точні вказівки фахівця. Також для військовослужбовців проводять різноманітні процедури: масажі та ванни, магнітотерапію, лазеротерапію. Кожна процедура підбирається індивідуально, щоб бійці після важких поранень мали фізичну змогу повернутися до повноцінного життя.

Серед постраждалих Сергій Загасайло, офіцер  ЗС України, який був важко поранений в 2014 році. В ході виконання бойового завдання підрозділ Сергія потрапив під мінометний обстріл на блокпосту біля с. Костянтинівка. В результаті обстрілу отримав важке поранення черепа та головного мозку, правого ока, перелом правої ноги, рвані рани на обох ногах. Після курсу реабілітації Сергій почуває себе набагато краще. 

Василь Маркович – офіцер ЗС України, який був із самого початку бойових дій на Сході України. Саме під час запеклих боїв у звільненні Донецького аеропорту три кулі прошили йому праве стегно. Його найбільшою мрією було якнайшвидше стати на ноги. Польським спеціалістам було не легко, та все ж їм вдалось поставити хворого на ноги. Мрія Василя знову ходити здійснилась.

Завдяки допомозі польських фахівців зараз Олег відчуває себе добре. Віримо, що уже скоро Олег зможе повернутися до повноцінного життя.

Як ми бачимо, польські фахівці роблять все можливе, аби як найшвидше поставити наших воїнів на ноги.  Адже для них кожен громадянин України на вагу золота. Особливо той, хто став на не легку дорогу захисту своєї Батьківщини.

За матеріалами сайту enigma.ua

Ви тільки подивіться, що роблять польські колеги для поранених українських бійців.