У Нідерландах в українців забрали дитину через відмову сина цілувати й пестити хлопчиків

У Нідерландах в українців забрали дитину через те, що хлопчик відмовився цілуватися та гладити пеніси інших хлопчиків.

Про це розповідає портал t1.ua у рубриці Життя.

Жити в Європі Людмила Сойма хотіла дуже давно. Мабуть, ще з дитинства, адже бачила, як до її сусідів з тодішньої Чехословаччини раз у два-три роки приїжджала сусідчина сестра, яка привозила рідні чимало красивого і модного одягу. Та й сама завжди була вбрана, наче щойно з дорогого бутика.

Від гості линули аромати вишуканих парфумів, а ще вона розповідала, як їздили із чоловіком у Швейцарські Альпи на Різдво, в Німеччину – на відпочинок і літали в Париж, де святкували річницю їхнього шлюбу.

Тож Люда, слухаючи все це, мріяла про далекі краї і вже тоді твердо вирішила, що в Україні вона точно не житиме. Її мрія здійснилася. Щоправда, тоді, 11 років тому, коли летіла в Нідерланди і раділа новому життю, Людмила й уявити не могла, яке жахіття чекає на неї. А за кордоном молодому подружжю мікробіологів одразу надали чудове службове житло, зарплату, про яку в Україні пара і не мріяла.

Спершу з ранку до ночі молоді люди працювали в лабораторії, згодом почали на вихідних мандрувати країною, тоді – відвідувати сусідні. А першу відпустку провели на Канарських островах.

– Європа дбає про своїх громадян, – хвалилася Люда, показуючи фотографії родичам. – Є медичні поліси, всюди камери відеоспостереження. А в магазинах! Чого там лише немає!

Люда із Сергієм побували в США, їздили на відпочинок у Єгипет, Туреччину, Індію, Туніс та інші країни. Молода жінка щиро раділа, що мешкає в одній із лідируючих країн Євросоюзу, отримує пристойну платню і може собі дозволити те, що для її українських подруг залишається недосяжним.

Вони взяли в кредит красиву простору квартиру в новому мікрорайоні Роттердама, виховували сина і планували народження другої дитини, коли сталася біда.

– На початку жовтня ми із чоловіком відвезли сина-другокласника до школи, а самі поїхали на роботу, – плачучи, розповідає Людмила. – А близько обіду чоловіку зателефонували зі школи і попросили негайно приїхати. Виявилося, що того дня в школі був урок статевого виховання і хлопчикам запропонували поцілувати один одного, обняти і погладити крізь штани пеніс. Мій син відмовився робити це, сказавши, що тато говорив йому, що хлопчики можуть обнімати і цілувати лише дівчаток. І то коли стануть дорослими.

Тож педагог, яка вела той урок, повідомила про це керівництво школи, а, коли син повторив те ж саме при директорі, той негайно викликав мого чоловіка. Йому запропонували пояснити дитині, що він помилявся і син має робити те, що каже вчитель.

Чоловік спершу почав пояснювати педагогам свій погляд на це питання. Тоді звернувся до сина і сказав, що все те, що він говорив раніше, – правильно, а робити так, як хочуть учителі, в жодному разі не можна. Тоді керівник навчального закладу викликав інспекторів, які звинуватили чоловіка в нетолерантності і… забрали дитину.

– А нас обвинувачували мало не у відсталості, – ридає жінка. – Я була в розпачі. Річ у тім, що в Нідерландах сексуальну освіту стали впроваджувати відносно недавно. В 70-х роках минулого століття окремі школи і педагоги почали розробляти уроки, під час яких дітям пояснюють тонкощі сексуальності як такої. За останні десятиліття навчальні програми удосконалили настільки, що цю країну вважають найуспішнішою в контексті сексуальної просвіти. На уроках не існує заборонених тем. Учителі порушують будь-які питання і розкривають їх по-максимуму, щоб у дітей не виникало потреби шукати інформацію в Інтернеті. Хлопців і дівчат вчать сприймати свої бажання як цілком природні.

До 21 року їм безкоштовно видають протизаплідні пігулки, а у шкільних автоматах продається контрацепція. Влада гордиться тим, що в більшості молоді «перший раз» був захищеним. А рівень підліткової вагітності тут один із найнижчих у світі – п’ять випадків на тисячу дівчат. Однак діти вступають у доросле, тобто статеве життя вже в шкільному віці, і це, як на мене, просто жахіття. Ситуація, можливо, зміниться в майбутньому, бо останніми роками в країну приїхало дуже багато мусульман, які виступають проти таких уроків. Тому програму планують дещо модернізувати.

Наразі наш син перебуває в спеціальному інтернаті, де йому мають пояснити, що батьки виховували його неправильно, і, відповідно, розповісти, як повинно бути. Опісля йому підшукають сім’ю, в яку віддадуть для подальшого виховання. Я боюся навіть подумати про те, що можу назавжди втратити свою дитину.

Адже інформація про те, хто саме всиновив ту чи іншу дитину, є конфіденційною. І невідомо, в який регіон всиновили. Чи це пара традиційної орієнтації, чи подружжя гомосексуалів, яким дозволили всиновляти дітей. Зараз ми із чоловіком хочемо поспілкуватися з послом України в Нідерландах і попросити, щоб він допоміг нам повернути нашого сина.

Жінка каже, що подібні ситуації, коли дитину вилучають із сім’ї та передають у спеціальний інтернат, у країні не рідкість. Однак вона й уявити не могла, що таке трапиться із її сім’єю. Каже, що як тільки вдасться забрати сина – вони негайно повертаються до України.

– В Європі дійсно є чимало хорошого, однак є речі, від яких волосся стає дибки, – каже жінка. – Це і питання сексуального виховання, і одностатеві шлюби. Тому благаю Бога про те, щоб усією сім’єю якнайшвидше повернутися на Батьківщину.

Джерело

У Нідерландах в українців забрали дитину через відмову сина цілувати й пестити хлопчиків