Кремль поклали на лопатки: Прийшла новина, яку всі з нетерпінням чекали. На 10 років продовжено контракт на транзит нафти через територію України

Як відомо Кремль дуже не хотів продовжувати контракт по транзиту нафти через Україну до Європи на довгостроковий термін. Україна в свою чергу наполягала на терміні 10 років, Росія лише на 1 рік. Але сьогодні надійшла новина яку всі так довго чекали.

Укртранснафта продовжила контракт на транзит російської нафти через нафтотранспортну систему України до Європи на 10 років.

Відповідну угоду підписали представники Укртранснафти з керівництвом російської компанії «Транснефть» 3 грудня, передають у прес-службі Укртранснафти.

«3 грудня 2019 року АТ «Укртранснафта» та ПАТ «Транснефть» уклали додаткову угоду до договору про надання послуг з транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на десять років — ‪з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 рок», — повідомили в Укртранснафті.

Угоду про продовження транзиту російської нафти до Європи підписали під час конференції у Загребі, столиці Хорватії.

«Окрім пролонгації договору, додаткова угода між АТ «Укртранснафта» і ПАТ «Транснефть» актуалізує низку його положень з врахуванням поточного стану змін на ринку послуг з транспортування нафти в регіоні», — додають в Укртранснафті.

Там зазначають, що додаткова угода гарантує сталу роботу нафтотранспортної системи України та гарантує постійні обсяги прокачування нафти.

За матеріалами Громадське

Кремль поклали на лопатки: Прийшла новина, яку всі з нетерпінням чекали. На 10 років продовжено контракт на транзит нафти через територію України