“По-іншому вже ніяк, ми мусимо вводити”: Володимир Зеленський звернувся до українців і повідомив про..

Президент зробив важливу заяву Стало відомо, що в Україні будуть впроваджувати новий тип документу Така інформація з’явилася на офіційному порталі Офісу президента України. Зазначається, що пройшла селекторна нарада щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби під керівництвом Володимира Зеленського. В результаті президент зробив важливе звернення.

Справа в тому, що в Сполучених Штатах Америки, Ізраїлі, а також в багатьох країнах Європейського союзу скоро будуть впроваджувати так звані «паспорти вакцинації». За думкою гаранта, таку ж систему треба розробити і в нашій державі. Крім того, голова держави додав, що треба працювати і над імунітетом: задля того, щоб стримувати поширення коронавірусної інфекції, вважає президент, треба зробити щеплення мінімум 70 відсоткам дорослого населення країни.

Також висловився з цього приводу і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами в Мінцифри постійно стежать за якістю даних реєстрі вакцинації. Тож, впевнений Федоров, в разі впровадження паспортів вакцинації в Україні, в Мінцифри також зможуть контролювати такі дані.

Цікаво, що такі сертифікати будуть діяти на території Європейського союзу вже з 15 червня. Відомо, що в документі буде така інформація про власника: ПІП, наявність щеплення від COVID-19, якщо є вакцинація – яким препаратом тощо. Представники Європейського союзу наголошували, що такий документ не стане обов’язковим, проте авіакомпанії та аеропорти будуть мати повне право вимагати його в пасажирів. Так, в Європйському Союзі зазначили, що такі сертифікати повинні допомогти привести людство в звичайний ритм життя

“По-іншому вже ніяк, ми мусимо вводити”: Володимир Зеленський звернувся до українців і повідомив про..