Всього 1 кісточка, і нирки вільні від каменів! Старовинний індійський рецепт

Кісточка авокадо в залежності від його сорту може займати значну частину недешевого плоду. Викидати її шкода, але яке ще їй знайти застосування?

Забігаючи вперед, скажу, що навіть одна кісточка може позбавити тебе від каменів в нирках і жовчному міхурі, вилікувати розлад травлення і знизити рівень холестерину в крові.

Кісточка плоду авокадо

Перше, що спадає на думку, коли тримаєш в руках кісточку авокадо, – посадити її в землю і проростити. Якщо у тебе є терпіння, то і в домашніх умовах з часом можна домогтися того, що рослина буде плодоносити.

Ті, що куштували сиру кісточку, погодяться, що смак у неї, м’яко кажучи, так собі. Гіркою кісточку робить високий вміст танінів, які у великих дозах можуть виявитися токсичними. У кісточці міститься персин (фунгіцидний токсин), який може бути отруйним для тварин: собак, кішок, кроликів, коней, рогатої худоби.

З іншого боку, насінини авокадо багаті калієм і фосфором, причому набагато більшою мірою, ніж плодова м’якоть. Вони володіють бактерицидними та фунгіцидними властивостями.

У них містяться сапоніни, які покращують обмін речовин і позбавляють організм людини від «поганого» холестерину. Флавонол, що міститься в кісточках,  вважається протираковою речовиною, яка допомагає як в профілактиці, так і в лікуванні страшної хвороби.

Щоб сповна скористатися цілющими властивостями кісточок авокадо й уникнути побічних ефектів, їх потрібно правильно приготувати. Перед вживанням кісточки потрібно очистити від коричневої плівки і висушити.

Після цього слід натерти їх на тертці та запекти в духовці при невисокій температурі протягом години. Вміст кісточок має підрум’янитися і придбати золотисто-червонуватий відтінок.

Отриманий порошок можна додавати в молочні коктейлі, смузі, кашу або фруктові салати. Застосування кісточки авокадо в їжу рекомендується при зайвій вазі, атеросклерозі, проблемах з тиском. Нагадуємо: у свіжому вигляді вживати всередину цей продукт не рекомендується.

Корисні властивості насіння авокадо:

1. Має протипухлинні властивостіВипробування на щурах і мишах показали, що кісточки авокадо містять сполуки з протипухлинними властивостями. Як свідчить «Енциклопедія натуральних компонентів, що використовуються в харчових продуктах, ліках і косметиці», ці важливі корисні властивості насіння пояснюються наявністю флавонола.

2. Є природним антибіотикомБразильські вчені після серії експериментів «в пробірці» встановили, що екстракт з кісточок авокадо вбиває деякі грибкові інфекції (наприклад, Candida) і збудників небезпечного тропічного захворювання під назвою “жовта лихоманка” (переносниками якого є москіти).

3. Корисна для травленняЩе багато століть тому американські індіанці використовували кісточки авокадо для лікування розладів травлення. Може бути, цей дивовижний продукт допоможе і тобі.

4. Служить джерелом антиоксидантівАвокадо нерідко згадують серед фруктів з високою концентрацією антиоксидантів, а це справедливо не тільки стосовно м’якоті, а й стосовно насіння даного плоду.

У 2003 році вчені з Університету Сінгапуру прийшли до висновку, що кісточка авокадо, як і насіння манго, містить в собі значну кількість натуральних «борців» з вільними радикалами, а саме катехінів і проціанідинів.

5. Знижує рівень холестеринуВідповідні результати опубліковані в журналі «Рослинна їжа в раціоні людини» в березні 2012 року. Ефект зниження рівня холестерину пов’язаний з високим вмістом клітковини в кісточці, яка перешкоджає поглинанню шкідливих жирів в шлунково-кишковому тракті. Додаткову користь для серцево-судинної системи забезпечують натуральні антиоксиданти. Вони гальмують окислення ліпідів і формування артеріальних бляшок.

Засоби на основі кісточки авокадо корисні при висипаннях на обличчі, жирному волоссі й шкірі, наявності лупи. Подрібнені кісточки використовують для приготування скрабів, масок для обличчя, ополіскувачів.

Ще один оригінальний спосіб використання кісточок авокадо – виготовлення прикрас і фігурок. Мистецтво допомагає поглянути на звичайні, повсякденні речі по-іншому.

Для створення цих химерних різьблених фігурок використовується те, що більшість людей викидає. Це щось чудове і чарівне!

Рецепт цілющого засобу від каменів в нирках і жовчному міхурі

Цей рецепт здавна використовується людьми та вже встиг відмінно зарекомендувати себе. Країна, звідки він походить – Індія. Простота рецепту в поєднанні з реальною ефективністю тебе приємно здивує!

Складові:

  •  1 кісточка авокадо
  •  200 мл теплої води

Приготування:

  1. Очисть кісточку від коричневої плівки та висуши.
  2. Після цього наріж тонкими скибочками й помісти в блендер для перемелювання.
  3. Отриману порошкоподібну масу розведи у воді. Порошок, отриманий з 1 середньої кісточки, рекомендується розділити на 4 приймання.
  4. Вживати напій потрібно не частіше 1 разу в день. Краще робити це на ніч перед сном. Тривалість курсу не нормується, прислухайся до власних відчуттів.

Дотримуйся дозування, цінуй себе і бережи своє здоров’я! Не забудь також проконсультуватися з лікарем з приводу приймання порошку з кісточки.

Твої друзі до сих пір не пробували авокадо? Швидше розкажи їм про цей дивовижний фрукт. Вживай його кожен день і забудь про лікарів!

Всього 1 кісточка, і нирки вільні від каменів! Старовинний індійський рецепт