Анна Маляр: Тепер тримайтесь! Коли зайнялась пожежа, дітям на 5-му поверсі ніхто не повідомив, вони сиділи на уроці аж поки..

На жаль, по цій справі не буде брифінгів і справжні винуватці ніколи не будуть засуджені.

Якщо у вас є душевні сили переглянути цей випуск програми “Стосується кожного”, то подивіться. Це про пожежу в одеському коледжі. Я ніколи на програмах не плачу(професійне), але вперше за роки зйомок втрачала можливість говорити через сльози, які просто душили.

Батьки загиблих дітей стояли під Коледжем і бачили у вікнах своїх вмираючих від задухи дітей, але нічого не могли вдіяти. Діти були на 5му поверсі, а рятувальних батутів на всю державу лише 5. В Одесі їх немає, я так зрозуміла. У двір коледжу пожежні машини з драбиною не змогли заїхати, дітей рятувала машина від зеленбуду, яка стриже дерева. Туди, де могли пожежники дати драбину, вони її подали спочатку не тим боком і був втрачений час.

В студії батьки загиблих дітей розповідають про повну руйнацію пожежної служби в Одесі.

Про те, як на виклик, знаючи що це коледж з сотнями дітей, приїхало тільки дві пожежні машини, які більше нагадували металобрухт.

Виявляється, що на п”ятиповерховий коледж лише ОДИН вихід. ДСНС 28 років незалежності закривала на це очі і дозволяла експлуатувати будівлю.

Тепер тримайтесь:

коли зайнялась пожежа і вже на місце приїхали пожежники, дітям на 5му поверсі ніхто не повідомив, вони сиділи на уроці аж поки дим не почав заходити через щілини дверей до них в кабінет. Лаборантка, яка була на уроці, рятувала цих дітей як могла, але сама смертельно отруїлась димом.

Хто винен? Я вам скажу. Державна служба з надзвичайних ситуацій (це та, що у складі МВС) повинна була багато років тому звернутись до суду і закрити цей коледж допоки не будуть усунені порушення правил пожежної безпеки. Якби вони були усунуті, дітей би вдалось врятувати. Але так само, як за пожежу у таборі Вікторія, в отелі Токіо і тепер вже в коледжі ніхто зі справжніх винуватців не відповість і нічого в ДСНС не зміниться.

Спасибо за просмотр!

Источник: prefiksblog.co.ua

Анна Маляр: Тепер тримайтесь! Коли зайнялась пожежа, дітям на 5-му поверсі ніхто не повідомив, вони сиділи на уроці аж поки..