Aбсoлютнo бeзкoштoвнo! Зeлeнcькuй зрoбuв нeмoжлuвe. Люди, які це oтрuмaють, дякуватимуть прeзuдeнтy до кiнця жuття

Президент України Володимир Зеленський закликав скоординувати органи державної влади та місцевого самоврядування для якнайшвидшого запуску програм із надання житла учасникам АТО на Донбасі і внутрішньо переміщеним особам.Із відповідною ініціативою глава держави виступив у вівторок, 24 грудня, на засіданні Ради розвитку громад і територій. Він звернув увагу, що для непрацевлаштованих осіб таке житло має бути безкоштовним.

Зеленський нагадав, що в листопаді було ухвалено рішення запустити програму кредитування, яка передбачає довгострокову державну позику під 3% річних на термін до 20 років при мінімальному власному внеску позичальника до 6% від вартості житла.

При цьому, президент зазначив, що розробленої урядом програми кредитування доступного житла недостатньо. Адже таким чином не вирішується, наприклад, проблема черг на житло для воїнів-інтернаціоналістів.

Глава держави висловив упевненість, що це питання можна закрити за рік, якщо одночасно реалізовувати програми як на державному, так і на місцевому рівнях.

“Ми з самого початку хотіли звернутися до всіх мерів і губернаторів, щоб вони допомогли знайти місце і нерухомість. Щоб ви проговорили на своєму рівні з головними будівельними підрядниками і пішли назустріч людям”, – звернувся Зеленський до міністерки у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксани Коляди.

Президент акцентував, що повинні існувати програми кредитування і для працевлаштованих, і для тих, хто не має можливості оплатити кредит.

“Хочу, щоб ми з вами на рівні глав ОДА в ваших областях взяли інформацію щодо кожного міста, де можна побудувати таке житло. В деяких випадках воно має бути навіть безкоштовним. Упевнений, що це можливо зробити”, – підкреслив він, закликавши підготувати таку інформацію до кінця січня.

Источник: www.bn24.biz.ua

Aбсoлютнo бeзкoштoвнo! Зeлeнcькuй зрoбuв нeмoжлuвe. Люди, які це oтрuмaють, дякуватимуть прeзuдeнтy до кiнця жuття