Зеленський: Щодо ситуації з літаком МАУ в Ірані. Вилітаю до Києва. Дуже прошу всіх утриматися від..

Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у фейсбук прокоментував жахиву авіакатастрофу літака, який виконував рейс “Тегеран-Київ”:

Оперативно щодо ситуації з літаком МАУ в Ірані.

Міністерство закордонних справ готує списки пасажирів, їх буде оприлюднено найближчим часом. З’ясовуємо, хто точно сів у літак, щоб не було розбіжностей.

На місці подій, в аеропорту «Імам Хомейні», перебувають посол і консул України в Ірані. За моїм дорученням апарат РНБО створив оперативний штаб. Спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлено, чекаємо на погодження іранської сторони для відльоту.

Вилітаю до Києва. Всі заходи тримаю на особистому контролі. Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висування неперевірених версій стосовно катастрофи до офіційних повідомлень.

Термінові довідки можна отримати на гарячій лінії МЗС за телефоном +38 (044) 238 16 57

Дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

Зеленський: Щодо ситуації з літаком МАУ в Ірані. Вилітаю до Києва. Дуже прошу всіх утриматися від..