РОЗЕНКО: ВЧИТЕЛЯМ 4 ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ НЕ ДАЛИ, НАТОМІСТЬ МІНІСТРАМ ДАЛИ ПО 10

Український уряд вимагає собі зарплату, як у Польщі, але там медсестра отримує 800 євро, а наша 200 доларів, зазначив колишній віце-прем’єр.

Уряд відмовився підвищити вчителям заробітну плату до 4 тисяч доларів, натомість міністрам призначили по 10. Таку думку в ефірі програми «ІнфоДень» на «5 каналі» висловив Павло Розенко – віце-прем’єр міністр України (2016-2019)

«Уряд вимагає поставити конкурентну заробітну плату. Конкурентну з ким, з польським урядом? Польський урядовець отримає 4 тисячі доларів, і український уряд ставить собі стільки ж. Медсестра в Україні отримує 200 доларів, а в Польщі – 800 євро. Повинна ж бути якась відповідність», – сказав Розенко.

Він додав: «Арахамія каже: «Вони менеджери. Їм президент, при консультаціях, обіцяв заробітну плату 3-4 тисячі доларів, тому вони погодилися працювати в уряді». Здається, Зеленський обіцяв вчителям зробити 4 тисячі доларів. Але уряд прийняв рішення, що відмовляється підвищувати їм зарплату у 2020 році, бо начебто коштів немає. Натомість Гончарук призначає своїм міністрам зарплати по 10 тисяч доларів. Це що таке?»

Дивіться повне відео розмови за посиланням:

РОЗЕНКО: ВЧИТЕЛЯМ 4 ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ НЕ ДАЛИ, НАТОМІСТЬ МІНІСТРАМ ДАЛИ ПО 10