“Я всім рекомендую взяти…”: Комаровський розповів, як захиститися від китайського вірусу. Відео

Український педіатр Євген Комаровський розповів про новий китайському коронавірус, від якого вже загинули 17 людей.

Про це пише kp.ua .

Лікар стверджує, що українцям турбуватися не варто, тому що наша країна розташована далеко від Ухані. Також Комаровський відзначив, що над цією проблемою зараз працюють всесвітні вчені, тому з вірусом дуже швидко розберуться.

– Вірус був виявлений ще в грудні, але вже в січні китайські вчені розшифрували його геном повністю і передали на вивчення всім бажаючим. На сьогодні вже точно відомо, що з себе представляє цей вірус і з’явилися можливості створювати діагностику, препарати для швидкого встановлення діагнозу і вакцини, – заспокоїв українців Комаровський.

Як зазначив педіатр, у захворювання немає особливих специфічних симптомів – вони схожі на багато відомих ГРЗ-віруси з кашлем, утрудненим диханням, температурою, нежиттю. Тому підтвердити діагноз можливо тільки за допомогою спеціальних проб.

– Хвороба лікується, як звичайний грип, симптоматично, а заходи профілактики такі ж, як для звичайного грипу. Крім того, серед тих, хто тяжко захворів – в основному люди похилого віку і діти, тобто вразливі категорії, як і при грипі, – зазначив Комаровський.

Поради від Комаровського:

Звертати увагу на місцевий імунітет – захищати слизові оболонки

багато пити рідини

при перших ознаках захворювання перебувати вдома

менше обніматися

менше бувати в громадських місцях

більше гуляти на свіжому повітрі

добре харчуватися

тепло вдягатися.

Також доктор Комаровський порадив українцям любити один одного і не психувати, а просто дотримуватися простих рекомендацій.

“Я всім рекомендую взяти…”: Комаровський розповів, як захиститися від китайського вірусу. Відео