“Чому ж ви не збираєте собі на старість?” – міністр Соколовська розкритикувала українських пенсіонерів!

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, відповідаючи на питання про продовження пенсійної реформи в Україні, фактично дорікнула своїх співвітчизників пенсійного та передпенсійного віку в тому, що вони зовсім не хочуть заробляти собі на старість.

Про це повідомляє ” Інтерфакс-Україна “. Чиновниця, яка сама отримує в місяць 200 тисяч гривень зарплати, додає: нинішня влада країни повинні стимулювати людей отримувати високі зарплати, забезпечуючи таким чином собі безбідну старість.

Більш того, вона торкнулася і можливості впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи. За її словами, найближчим часом в нашій країні це неможливо.

“Якщо ми говоримо про  короткостроковій перспективі, навряд чи. У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це запрацювало, але вже є багато напрацювань”, – зазначила міністр.

Також вона додала: українці не хочуть забезпечувати свою старість, оскільки ” е то насправді людська природа, тому стимулювати людей накопичувати – це один з виходів. Але було б добре, якби люди розуміли і думали про старість заздалегідь”. 

Як ми  повідомляли раніше , візит президента України Володимира Зеленського в одне з сіл Київської області запам’ятався інцидентом з місцевим пенсіонером, який задав чолі держави незручне запитання про вкрай скромному розмірі своєї пенсії, незважаючи на стаж роботи в 40 років. Момент потрапив на відео і миттєво розлетівся в Мережі.

У той же час пенсії в Україні можуть “відв’язати” від фіксованої суми прожиткового мінімуму, який підвищиться з грудня 2019 року. Економічні експерти і аналітики попереджають Кабмін, що такий перерахунок в автоматичному режимі може привести до скорочення і без того невисоких пенсій в Україні.

Источник: www.bn24.biz.ua

“Чому ж ви не збираєте собі на старість?” – міністр Соколовська розкритикувала українських пенсіонерів!